Massage-dag!

Mycket intressant dag igår! Är så roligt att få resonera och diskutera häst med kunnigt folk!
 
Jag var lite stressad igår morse, vi skulle köra ett gäng hästar till Nisse för att Ulrika som är massör och sadelprovare skulle komma. Stressen uppkom när jag inte lyckades väcka Linda trots att jag ringde flera gånger! Men precis när jag hök på lasta Grå och Lemonaden så ringde hon upp, så när jag kom tillbaka efter att ha lämnat dom så var Linda i stallet och vi kunde lasta Bea och Chokladen.
 
Denna gång var det bara massage och behandling på schemat för hästarna. Bea hade, som hon även haft tidigare, lite problem i höger sidan och den sträckningen hon drog på sig för några veckor sedan kunde hon också känna av lite. Grå hade på båda sidor spänningar bakom bogen, det kunde hänga ihop med andningen och jag upplever ju ofta att hon håller andan när hon är spänd. När Ulrika sedan kom till bakdelen och hennes skada därså blev det riktigt intressant. Grå har ju två gånger gjort illa rumpan på vänster sida, först förra sommaren när hon gick omkull på gräset och sedan i vintras när de rymde i halkan och hon fastnade i staketet på ridbanan och drog med sig hela det. Igår började vi att konstatera att hon ser ut att vara bredare på vänster sida, där skadan är, och jag har tolkat det som att hon inte använder höger bak lika mycket (som en konsekvens av skadan) och är spänd där. Men vi luskade ut att hon är lite svullen vid skadan, vilket lurar ögat och kan inte stabilisera sig på vänster sida så hon tippar och lutar lite till vänster. Nu måste jag försöka jobba med det här så det inte blir en värre skada av det! Ska börja med tejpning och bakbromsträning, och försöka komma på hur jag ska jobba med det i ridningen.
 
Nisse och Linda körde hem Grå och Bea, Linda skulle jobba på eftermiddagen och Grå trivs inte med att vänta i box. Lemonaden var allmänt spänd, om än bättre än när Ulrika tittade på henne förra sommaren, några små skador fanns men mest en allmän spänning och svårt att slappna av. Hennes ömhet över ländryggen som hon haft länge och som är helt oberoende på hur hon arbetas trodde Ulrika kunde komma från magen så nu har jag lite att fundera på där med. Chokladen sist ut, hon har ju haft problem med framförallt höger bak vid tidigare massager och knappt gått att behandla. Bättre denna gång, vi kunde specifera problemområdena till mindre ytor men hon tyckte det var väldigt jobbigt när Ulrika masserade och lastade där. Så korset på höger sida och en lite grop vid halsen på vänster sida på henne.
 
Jätteintressant och mycket att fundera på nu, är så roligt att diskutera och resonera med Ulrika som är väldigt duktig och träffar mycket hästar. Vi har gått många kurser gemensamt och även hon tränar för Sara så vi har i grunden samma tänk, Ulrika är väldigt välutbildad och uppdaterad på det hon gör.
 
När hästarna var hemma igen så tog jag en paus på eftermiddagen med mat och vila. Vi tog upp sista färskpotatisen ur badkaren, som Nisse odlat i, och kokade dom till lövbit och kantarellcreme fraiche. När jag började om i stallet på kvällen sen så regnade det ordentligt. Jag tog först ner det som var kvar av sommarhagen som jag höll på med förra veckan, perfekt jobb när det regnar... Sedan tömkörde jag Satine, hon var väldigt ofokuserad eftersom Paula och Juliette höll på greja på gården och det var mycket mer intressant än vårat jobb. Hon fick i alla fall jobba över höga travbommar. Sedan longerade jag först Zippin och sedan Dajmen innan jag gjorde kväll där, och avslutade dagen med varma mackor framför tvn.
 
Nu ny dag med mer regn!
 
Suddig bild, men Grå grejade massor med tungan när Ulrika masserade henne! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0