Valborgsmässoafton!

Det hör väl till att valborgshelgen ska vara kall?
 
Igår jobbade jag några timmar på Ica, men det var ganska lugnt så jag kunde smita sen. Innan jobbet hade jag gjort bakbromsträningen med Lemonaden och longerat Dajmen med en annan sadel, den tycks ligga lite bättre så den provar jag lite mer nästa vecka när jag ska försöka komma igång med ridningen igen.
 
Efter jobbet och middag så jobbade jag Szum i töm, och red ut Clarinett. Vi skrämde upp två djur samtidigt, ett rådjur och en som det är lite oklart om det var en hjort, rådjur eller ren... I alla fall så blev Clarinett lite spänd av det och sista biten hem accilerade det lite, hon blev bland annat rädd för ett kylskåp som stod vid vägen (grovsopor) och kastade sig i väg, så när vi kom tillbaka var hon lite väl spänd. Så bestämde mig för att trava några varv på banan för att få henne avspänd. Då lyckas jag fastna med foten i staketet och vi drar med oss hela kortsidan! Jag har ju bara plast stolpar fortfarande på banan och när jag satte upp de igen efter vinterns härjningar så blev det inte riktigt bra utan har hamnat lite nära spåret.
 
Clarinett drog i väg såklart och jag åkte av! Som tur var hade stängslet precis lisdnat innan jag åkte av så jag fastnade inte i henne i alla fall. Satt upp och red på den delen av banan som inte låg stängsel på, och det gick bra trots att Lemonaden fick ett spel i hagen bredvid.
 
Då hade Paula och Linda kommit också, och vi red ut i skogen med Juliette, Bea och jag red Grå. Grå var väldigt spänd men höll sig i skinnet. I dag är det första maj och nu ska vi försöka titta på Nisses uppfödning som ska visas på unghästtestet i Skåne. En fördel med Corona är att unghästtesterna visas på nätet. Sen ska jag och Clarinett på dressyrträning är det tänkt!
 
Dajmen provar sadel!
 
Jag tycker att Szum är rätt fini kroppen trots vilan, dock väldigt skitig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0