Unghästtestet hela helgen!

Det har verkligen varit en intensiv helg! Långa dagar, kasst väder, mycket häst, lite egna hästar och mycket bilkörande!
 
När det inte blev visning av Wasabi så anmälde jag mitt intresse att vara funktionär i helgen. Det är jag nöjd över att jag gjorde, riktigt roligt och väldigt lärorikt! Mycket lättare att se och höra domarnas kommentarer när man står där nere, och när man slipper vara nervös över sin egen visning. Har fått se många fina unghästsr i helgen! 
 
Gårdagen började med jobb på mina egna hästar, jag red först Chokladen på banan. Sedan red jag ut Clarinett med Lemonaden som handhäst, det gick jättebra men blev lite rörigt när jag kom tillbaka. Då var nämligen Chokladen, Dajmen och Wasabi på rymmen! Någon av dom hade fastnat i tråden och dragit sönder hagen. Men två hästar med grejer på och tre lösa hästar är lite mycket på samma gång, speciellt när man har en tid att passa! Lyckades släppa ut de jag hade ridit, fånga in rymlingarna, laga hagar och ta mig i väg, dock var jag fem minuter sen men det kändes ändå okej.
 
På väg till unghästtestet stannade jag och hade en träning, och sedan stod jag i löshoppningsringen hela eftermiddagen. En av domarna var min lärare på ridlärarutbildningen så det var extra roligt! Efter dagen var slut skulle jag hjälpa Nisse hämta några grejer så hade därför transporten med mig. När jag kom fram till stället som är någon mil från ridhuset där visningen var så hade Nisse inte kommit fram än utan var fortfarande på väg. Det blev såklart en väldigt sen kväll innan det var lastat och vi kom i väg, för sent för att kunna äta på vägen hem så 23.45 när hästarna var nattade så blev det middag, köttbullar, kokt potatis och grönpepparsås. Lite väl sent kan även jag tycka...
 
I morse var jag på plats redan på förmiddagen, i dag fyraåringar och några treåriga ponnyer, först var det uppsutten hoppning och sen löshoppning. Tidigare kväll därifrån i dag, hem och stoppade i mig två klämdag mackor och sen åkte jag, lite oplanerat, och köpte två höbalar. Det är så trögt med grästillväxten, det snöade nästa  hela dagen i Sundsvall i dag så nog är det trögt.
 
När jag kom tillbaka från den stök resan var det redan kväll, Nisse var i stallet för att hjälpa mig rulla ut balarna ur släpet och då passade jag på att låta honom titta på Clarinett. Tyckte igår när jag travade på hårdare underlag, grusvägen, att jag hörde en otakt hos henne. Och mycket riktigt efter jag sprungit några varv på vägen var vi överens om att det var något så Nisse drog ur en söm (som han var lite osäker på redan när han skodde) och efter det var missljudet i traven borta!
 
Sen longerade jag Zippin, ville se om brunster lugnat sig och om hon var sig själv igen. I torsdags var hon inte rolig att hålla på med men i dag var hon mer som vanligt så nu kan vi börja jobba igen. Nu är det kväll efter en lång och intensiv helg, jag är inte så utvilad och min ischias är inte så nöjd över att jag stått i två dagar men jag är laddad för träning och framförallt med unghästarna!
 
Från våra tur igår! 
 
Vädret på väg hem i dag! Det är ju i alla fall maj!!! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0