Hästlycka!

I dag hann den i kapp mig, lyckan och glädjen att ha så otroligt fina hästar att rida! Och för all del att titta på.. Extra roligt är det ju förstås när den känslan överfaller en när man sitter på en häst som man själv både fött upp och utbildat! Jag har fina hästar, hinner tyvärr inte tänka på det så ofta bara...
 
I dag har fokus varit på hästarna. Tog först Szum och Clarinett i töm, ville se att Clarinett såg okej ut efter att jag slog i sömmarna igår plus att hon var lite spänd i ryggen igår också. I dag märktes det dock inget, misstänker att hon sträckt till sig i samband med att hon trampat på skon.
 
Sedan Lemonaden som jag först jobbade i töm och sedan satt upp och red. Fortfarande bara skritt jobb men i dag kändes hon faktiskt avspänd vilket hon inte gjort sen i höstas. Sakta åt rätt håll, hoppas jag! Och sen red jag Chokladen, sist jag red filmade jag lite (selfiefilm från ett hinder stöd) och det var väldigt bra för mig. Jag fick se att trav-volterna inte alls var så illa som jag hade känslan av och galoppen såg fullt normal ut, i mitt huvud var galoppsprången som en shettis. Så i dag hade jag ny inspiration och fick till ett riktigt bra pass med en superfin känsla på slutet! Chokladen har blivit starkare och stadigare, även om mycket fattas än, och hon håller på att utvecklas till en riktig trevlig ridhäst!
 
Sen upp på byn och plockade ut ett paket och tankade bilen, hem och gjorde middag och fortsatte sortera Nisses papper. Trodde jag var klar när jag hittade en kasse till! Och sen kom Linda och vi red ut med Bea och Zippin. Samma skritt runda som sist, mycket att fokusera på när man måste kliva över, under eller igenom stockar, grenar, buskar och sly hela tiden. Hon gäspade och tuggade efter turen så det såg jag som ett tecken på att hon både var trött och nöjd!
 
Linda och jag gjorde krusbärskaka som vi fikade med glass som avslut på dagen. I morgon lite mindre ledig men ändå blir det mest häst hela dagen tror jag!
 
Clarinett tyckte att det var sådär att jobba mitt i bästa vilan... 
 
Fin ändå när hon kom igång! 
 
Vände ryggen åt Lemonaden i några sekunder och när jag vände mig om stod och och kollade smaken på hästsalvan.... Den fick ny design kan man säga....
 
När jag åkte på eftermiddagen fick jag svar på varför hästarna hade tittat mot vägen mest hela dagen, en älg på besök precis nedanför min gård! 
 
Fix, hingsten vi hämtade förra veckan, verkar ha charmant flickorna redan - nästan hela Nisses stoflock höll honom sällskap i dag! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0