Sommartid och snö!

Sommartid i dag och vinter igen! Lång dag blev det i alla fall...
 
Jag red Chokladen på morgonen, lite lätt dressyr. Sen kom Paula och hennes dotter, och vi kopplade på transporten och åkte på äventyr! Vi var nämligen och hämtade en häst som Paula fått!!
 
Förra fredagen läste jag hästannonser på lunchen, hittade en häst som de skulle skänka bort som hade intressant härstamning. Insåg direkt att jag inte kan ha en till, försökte med Linda men hon tyckte att det räckte med Bea så skickade till Paula. Hon sa nej direkt, hon har precis börjat plugga och tyckte väl inte att det var rätt tid, men hennes man peppade henne så hon och Linda var och tittade på hästen förra helgen. Och i dag hämtade vi den! Ett stort, brunt halvblod som stått på ridskola men inte trivts där.
 
Juliette skötte sig utmärkt med både lastning och transport, däremot snöade det rejält sista biten hem och jag är glad att det inte började tidigare. Vi tog oss hem men inte upp på gården med Paulas framhjulsdrivna bil. Sammanlagt kom det nästan en decimeter snö under kvällen!
 
Det tog nästan hela dagen att hämta hästen, men jag stekte på ett par hamburgare lite snabbt och hjälpte Nisse att ta in märrarna innan jag gjorde kvällspasset i stallet. Då jobbade jag först Itzy och sedan Bea i töm, båda fick jobba över bommar och det var nog första gången som Itzy travade över bommar! Sen när vi var klara hos mig hjälpte jag Nisse att få in och ut hästar åt olika håll. Sent innan vi var klara, och man blir förvirrad av tiden just nu men nu ska jag sova!
 
Chokladen i morse!
 
Och Juliette nyanländ till oss! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0