Popcorn!

Vaknade med motivationsbrist i morse, och blåst i dag har inte gjort det bättre. Hästarna däremot har farit runt som popcorn i hagarna och verkar trivas med vårvädret!
 
På förmiddagen blev det inte så mycket gjort, mockade en av lösdrifterna och lagade en av hagarna de massakerade när de var på rymmen tidigare i vinter. Sen laddade jag om med våfflor till lunch innan det blev hästjobb på eftermiddagen.
 
Då red jag Eliskja, först på banan och där testade vi på lite enkel skänkelvikning i trav och sedan skrittade vi ut en pyttesväng i skogen. Men egentligen är hon nog inte riktigt mogen än för att rida ut ensam, hon gjorde inget men hjärtat slog så hårt att hela hon vibrerande! Det kommer bli bättre med mer rutin men hon är betydligt mer avspänd och självsäker med sällskap, vilket ju är ganska självklart.
 
Sen red jag Clarinett på banan och insåg att underlaget nu klarade av galopp! Så då var jag ju tvungen att rida Chokladen också! Hon var stökig att göra i ordning och jobbig att leda till banan men efter ett par varv i sadeln var det glömt då hon ju är så fin att rida! Även med henne blev det lite galopp, och fast det är nästan 1,5 månad sedan vi galopperade sist så var hon stabil och säker i galoppen. Chokladen är på många sätt en kopia av sin mor Räkan men inte just på den biten, Räkan var nämligen ofta tjafsig i galoppen.
 
Så var det dags för ett nytt ryck med bakbromsträning, Dajmen ska få göra det lite nu är planen men i dag var det bara bus och okoncentration. Tog även Lemonaden senare på kvällen och även hon var lite ofokuserad, men det blir nog bättre på några gånger. Är du nyfiken på vad bakbromsträning är? Sök på det här på bloggen så finns det ett inlägg om det! 
 
Åkte till Paula och drack kaffe och fick hjälp att byta bromsbelägg av hennes man, nu kanske inte bromsen låter så mycket för den har skrapat fruktansvärt mycket. Tyvärr är det annat som låter på bilen i stället... Sen gjorde jag bakbromsträningen med Lemonaden och sen red Linda dressyrträning. Avslutade kvällen med varma mackor framför tvn! 
 
Det är sjukt mycket is som ska tina bort! Jag är verkligen less på den här istiden! 
 
Ett hörn på ridbanan är avtinat i alla fall! Chokladen inspekterar! 
 
Dajmen! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0