Mer blåst!

Tur att jag kunde rida så mycket igår för i dag blåste det ordentligt igen och var dessutom bitvis fruktansvärt halt (bland det värsta i vinter) med kallsnö på isen. Så inte bästa förutsättningarna för att jobba sprättiga hästar och det blev inte så mycket gjort.
 
Jag mockade två av lösdrifterna först, de mockas ungefär två gånger i veckan, det var så halt att jag inte kunde köra ner skottkärran för backen till stallet utan fick knuffa ner den på isen och sedan gå en omväg själv där jag delvis sandade mig fram... När jag sedan började rida i blåsten så tog jag en unghäst för att testa väder och underlag, logiskt? Bra gick det i alla fall, det var Eliskja som fick testa förutsättningarna lite genom att styra runt träd i skogskanten. Hon är så smidig att vi även kunde trava runt träden!
 
Sedan red jag lättare dressyrpass på Chokladen och Clarinett, fortfarande bara fyrkantspåret som går att rida på utan skor men vi jobbade med övergångar och lite tanke mot öppna, och båda hästarna gav fin känsla trots underlaget och bara raka spår. Skönt att faktiskt kunna jobba dom utan vara beroende av volter, men rätt tråkigt i längden.
 
På eftermiddagen lugnade sig som tur var blåsten, men på kvällen blev det snö i stället, och jag kunde, efter hamburgare till middag, åka och ha ett par lektioner. Alldeles för lite av den varan nu men jag hoppas att det ska släppa nu när ridbanorna tinar fram. I morgon är det Ica igen och Corona-hetsen som gäller!
 
Eliskja blev väldigt trött av sitt ridpass!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0