After pimpel!

Jobbhelg och inte hunnit med så mycket häst, fantastiskt väder igår, i morse snöstorm och nu tö igen, misstänker tyvärr att istiden är tillbaka igen... 
 
Igår longerade jag Itzy innan jobbet, hon kommer behöva några dagar att landa men vi börjar jobbet lite lätt ändå. Från början handlar det mest om att lära känna varandra och att komma in i rutinerna. Sen till Ica och efter jobbet kastade jag i mig lite tårta, eftersom Nisse fyllde år, fixade hästarna och duschade innan vi åkte på lokal! Det hade varit pimpeltävling på en sjö i skogen ovanför mig, en ganska stor tävling med över 650 pimplare!!! Byföreningen ordnade då After pimpel, med mat och musik, på byn här. Fisksoppa och nybakta tekakor, och sen kladdkaka, och det var rätt mycket folk och ganska bra fart. Kul när det händer något på byn och skönt när man ska hem och bara har några kilometer.
 
I morse tömkörde jag Wasabi i snöyran innan jobbet. Hon har fattat grejen och i dag övergick jag till normal tömsättning efter en stund och även det gick bra. Men hon blev otroligt trött av allt tänkande och jag höll knappt på att få henne tillbaka till stallet sen!
 
Efter jobbet så var jag snabb att byta om och åka till stallet, trots att Nisse hade tårtgäster, men Linda väntade i stallet och vi red ut med Bea och Clarinett. Vi red en skogsväg och kunde trava massor, så roligt att äntligen komma ut lite mer riktigt efter en vinter med is, mörker, massvis med timmerbilar och brist på sällskap. Det tråkiga är att det nu i kväll känns som att det kommer bli isgata igen nu.
 
Avslutade helgen med att Nisse hade gjort mat, inte bara till oss utan även Linda och en av tårtgästerna som stannat kvar. Älgentrecote med pressad potatis och grönpepparsås, och Linda gjorde sallad till, och sedan såklart tårta till efterrätt. Nu ladda om inför ny vecka!
 
Itzy jobbar i longering. 
 
Fint ljus på lördagsmorgonen. 
 
Wasabi jobbar i töm i snöyran!
 
Hon blir lite frustrerad när hon inte förstår, och här är hon trött och man kan nästan se frustrationen ryka ut öronen på henne!
 
 
 
Närbild! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0