Tandvärk!

Nu tror jag att sommarvärmen är på gång, misstänker att jag snart gnäller på värmen i stället! 
 
Jag har haft tandvärk i nästan en vecka, först lite diffust och överallt men sista dagarna intensivt på en tand. Igår morse fick jag tandläkartid, och ni som följt bloggen ett tag vet att jag har lite tandläkarskräck, så nu har jag påbörjat rotfyllning vilket innebär att jag måste dit fler gånger. Efter tandläkaren så var jag först på Apoteket och köpte vaselin till Wasabi och sen på Granngården och köpte stängsel, hann även förbi jobbet på hemvägen och hämtade ut ett paket med mer grejer till Wasabis sår.
 
Sen drog jag igång på gården med att först göra en extra hage mellan de andra hagarna. Och sedan red jag Miroque, han var rätt spänd först vilket ju inte är så konstigt för även om han varit här förut så är det rätt nytt. Så igår med det bara lätt travjobb för att få honom att slappna av och länga ut halsen. Sen tömkörde jag Zippin, hon var lite brunst bitchig, så där så man inte får ta i henne, men som vanligt efteråt så det är ändå bra. Jag tror att hon blir öm och spänd i kroppen när hon brunstar, och det kan ju bli bättre av rörelse. Sen flyttade jag om i hagarna, så nu går Szum och Miroque ihop, helt odramatiskt och de hälsade inte ens på varann (de gick ihop i fjol och tyckte nog att det var helt självklart att de skulle göra det i år med) och Zippin fick en hage med mer gräs i. De har lite olika behov av gräs hästarna jag har hemma nu. Sen ner och förberedde nästa beteshage innan middag och lite vila, jag blir så trött av att vara hos tandläkaren! 
 
Så var det dags att flytta hästarna vidare till nästa bete, det blev kort stund på första betet i år men det var ju mindre gräs än vanligt också. Nu får de beta av denna hage i några dagar sedan flyttar vi över de till det stora betet. I alla fall så red jag och Paula först dit Chokladen och Juliette, vilket gick väldigt lugnt till. Sen skulle jag och Linda rida, Clarinett, Bea och Lemonaden som handhäst och resten av hästarna lösa. Det gick inte så bra... Vi har gjort så tidigare år, men nu är unghästarna lite större och mer självständiga. Det var Grå, Dajmen och Wasabi som gick lösa och först fick vi inte med oss dom för de skulle bara äta men sen galopperade de förbi oss och sprang långt före! Hästarna vi red blev sjukt taggade och småtravade hela vägen till betet...
 
Men väl på plats var det bara sann hästlycka med massor av gräs! Vi gjorde klart allt och sedan hade Linda bakat morotskaka så det blev det till kvällsfika samtidigt som vi diskuterade betäckningar och hingstval!
 
Miroque på banan efter ridningen!
 
Zippin i töm!
 
Och så bilder från nya betet:
Full galopp!
 
Mycket gräs är det!
 
Nöjd Lemonad! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0