Betessläpp!

Nu är det sommar för nu är hästarna på bete i skogen!!!
 
Igår låg fokus på att få ut hästarna på bete. Dock så jobbade jag Szum i töm först, och sedan red Lemonaden. Med henne gjorde jag som tidigare, tömkörde först med sadel och satt upp sen. Hade tidigare bestämt mig för att jag bara skulle skritta tills hon var helt avspänd i skritten, kunde gå i låg form med lång hals och inte spänna till vid var byten, och igår var vi där! Hon var jättefin så då testade vi lite trav också, hamnade dock i samma problem där nämligen att hon vill sakta av vid minsta obalans hos mig, men vi kunde prova flera gånger utan att hon blev spänd. Går åt rätt håll i alla fall!
 
Sen ledde jag hem stona som gått på bete nedanför Paula och gjorde det sista på hagen, det fattades tre stolpar, och körde dit lite grejer. Efter det gjorde jag pastasallad till mat, perfekt i värmen, och så var det dags att köra ner hästarna!
 
Nisse hjälpte mig att verka Wasabi först, och sedan körde vi först ner Lemonaden och Dajmen, och sedan Chokladen och Wasabi. När de var på plats kom Linda och Paula, och vi red ner de fyra sista, Bea, Juliette, Clarinett och Grå som fick gå som handhäst. Kvar på gården är nu bara Szum och Zippin, men planen är att det ska komma en häst till dit i veckan.
 
Även om de flesta stona har gått ihop tidigare, är ju bara Juliette som är ny för några, men vissa av dem har inte träffats på länge så det blev vissa diskussioner. Framförallt tyckte nog Wasabi att hon var lite bättre och snyggare än hon egentligen är och blev nertagen på jorden av Clarinett. Resultatet blev en rejäl spark, det gjorde nog rätt ont och blödde en del även om såret inte såg så farligt ut egentligen, och så fick självkänslan sig en törn men det var nog bara bra med tanke på att hon varit lite kaxig i vår.
 
Jag och Linda åkte hem och fikade lite innan vi åkte ner igen för att kolla till hästarna och att allt var lugnt!
 
Lemonaden på banan tidigare på dagen!
 
Clarinett visste nog vart vi var på väg, det var med bestämda steg mot betet!
 
Grå hade fullt upp med att hänga med!
 
Äntligen bete i mysigaste hagen!
 
Fem nyanser av brunt! Längst fram Wasabi och Chokladen, bakom Dajmen, Lemonaden och Clarinett!
 
Grå sticker ut med sin färg!
 
Wasabi!
 
Det var detta som föranledde sparken, Clarinett tyckte att Wasabi var lite väl kaxig! Såklart var även storasyster Dajmen där och skulle lägga sig i... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0