Juli!

Juli inleds med det klassiska jämtländska sommarvädret, strax över 10 plusgrader och blåst... Skönt arbetsväder, inga insekter men när det blåser halvstor är det inte roligt att arbeta unghästar och spända hästar. Men jag fick väl det här vädret när jag klagade förra veckan!
 
Förmiddagen började med att jag väntade på en häst, under tiden hann jag slå bort lite långgräs på gården. Hästen som kom är ett sto som ska sättas igång efter några månaders vila, ser ut att vara en jättefin häst så det blir spännande. När allt var lugnt på gården så åkte jag ner till betet och red ut Chokladen en sväng och jobbade Dajmen i töm.
 
Nisse ringde och ville att jag skulle kolla till fölet som fötts på morgonen, så åkte bort och tittade till det och sen fortsatte jag hästjobbet på gården. Red dressyr med Miroque och tog Zippin i töm. Sen hem och gjorde spaghetti och köttbullar till middag och sedan i väg på uppdrag. Först var jag till samma stall som igår och tömkörde ytterligare en häst, sen till Stugun och hade några lektioner och så på tillbaka vägen lasttränade jag en häst också innan det blev kväll. Nu sova och ladda om!
 
Veubelle som kom i dag!
 
Lika som bär? Chokladen till vänster och Wasabi till höger.
 
Hungrig fölunge! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0