Unghästfredag!

Igår lönefredag, vilket var efterlängtat, men även en riktig unghästfredag för min del!
 
Red Lemonaden och Eliskja innan jobbet, i sommarhagen. Lemonaden lite lösgörande arbete i skritt och lite trav också, jag upplever att hon blir som en knut i traven och väldigt tveksam och försiktig, så igår jobbade vi bara traven till hon travade med bjudning. Eliskja fick styra runt träd där bakom lösdriften där hon inte ser kompisarna, det gick bra men fokuset är rätt kort, vilket ju är normalt för en unghäst!
 
Sen Ica några intensiva timmar innan jag och Linda smet i väg och åkte till Östersund på clinic! Resan dit var inte rolig då vi körde in i en riktig snöstorm, det gick bara krypköra och ingen sikt alls! Som tur var så släppte det och blev bättre, även om det blåste och snöade i stan.
 
Jan-Ove Olsson hade clinicen och den handlade om utbildning och visning av unghästar, och då framförallt gångarts och dressyr hästar. Jag tycker att Jan-Ove är jättebra att lyssna till, och så även denna gång. Mycket bra genomgång, nya bra kunskaper, uppfriskande av gamla kunskaper och fina hästar att titta på! Hemresan gick bättre, vi stannade på mc Donalds och köpte med oss mat, var hemma till midnatt så då var det raka vägen till sängen!
 
Så viktigt att åka på lite sånt här! Se andra hästar, både för inspiration och för att lära sig se och bedöma hästarna. Jan-Ove pratar mycket om exteriören och hur den påverkar ridningen, och det krävs verkligen att man ser mycket häst för att lära sig se det! Han tyckte även att det var viktigt att vi inte bara satt hemma utan kom ut och såg andra hästar för att lära oss ha rätt hull och bra välmående på unghästarna! Och så blir man ju så peppad av att se fina hästar och bra ridning!
 
Eliskja tränar styrning runt träd!
 
Fin fux som har samma pappa som Wasabi!
 
Vi såg tre hästar, först ridna och sedan utan sadel för att bedöma exteriören! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0