Ny garderob!

Nu är vi snart på banan igen, gårdagens snö har förbättrat förutsättningarna och snart hoppas jag att ha alla hästarna i full gång igen!
 
I dag blev det i alla fall ridning av två hästar, Eliskja som nu är travad under ryttare vilket gick jättebra och sen Chokladen som var riktigt fin fast hon inte är riden på en och halv vecka. Sen fick Clarinett gå galopp-programmet i lina ute i snön, eftersom hon inte är riktigt igång och dessutom var lite förkyld runt jul så drog jag ner intervallerna något men hon hade bra fart under hovarna i dag. Efter det så jobbade jag även Grå i töm.
 
Så middagspaus, gjorde klyftpotatis och morötter i ugn, och älgbiff till det, och sen kvällspasset i stallet med Dajmen som jag longerade och jobbade med uppsittning och att stå i stigbygeln. Sist jag jobbade fick jag tanken om att kunna böja halsen på henne och styra henne på liten volt ståendes i stigbygeln, och sen uppsuttet så i dag tränade vi på det. Nu är det ju två veckor sedan jag fick tanken så det största problemet är nog att det blir för lite jobb, men jag hoppas att det blir bättre framöver. Det gick ganska bra att jobba henne så även om hon fick lite tvångstankar och var tvungen att studsa i väg ett par gånger. Vi jobbar vidare... Kvällen avslutades med att Linda red ett lugnt dressyrpass, även Bea har varit lite väl överenergisk dessa dagar när det varit bara is och svårt att rasta av dom, men i kväll var hon lugn igen i alla fall. Det har verkligen varit en utmaning att träna hästar denna vinter, för alla tror jag! 
 
Wasabi har fått täcken av en av bloggens läsare, så på förmiddagen i dag hade vi täckesprovning! 
Och min lilla bäbishäst var betydligt större än vad jag trodde och kunde utan problem ha 145 täcken! 
 
Spännande med ny garderob! 
 
Hennes syskon är väldigt nyfikna och svartsjuka på att lillasyster får uppmärksamhet och det är inte helt lätt att prova täcken när de lägger sig i! 
 
Nyspånat i lösdriften så Chokladen dök in direkt för att rulla sig! 
 
Och en bild från ridningen av Chokladen sen. 
 
Mina katter är sällan sams men i dag sov de på samma hylla i garaget! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0