Årets fattigaste dag!

I morse ett tunt lager snö på isen, vet inte om jag tycker att det blev bättre eller sämre... 
 
Jag jobbade i alla fall hästarna i samma hage som igår, förhoppningsvis kan jag i helgen börja få utse andra hästarna och börja med dom igen. Eliskja var först ut i dag, hon blir lite ängslig när hon kommer i från de andra hästarna. När hon har jobbat på banan så har hon kompisarna precis bredvid så det har gått bra, däremot har hon varit lite ängslig vid stallet där hon blir mer ensam. Nu har hon ju fått jobba i hagen bakom lösdriften och har kommit i från de andra lite, igår när hon var lite orolig så skyllde jag på blåsten och överenergi men vi började i samma läge i dag. Dock kom jag igenom det mycket bättre i dag, och på slutet var hon fokuserad på mig och bjöd bra åt alla håll oavsett vad som var hemåt. Vi tömkörde, både i trav på volt och runt träd och buskar i skritt, hon har inte dumma sig egentligen men jag har märkt att hon varit lite ängslig, ofokuserad och tryckt lite hemåt, men bättre i dag. Och i jämförelse med Clarinett som jag sedan tog i töm är hon ju beskedlig, för Clarinett var mer vild än tam och fick jobba massor i galopp på töömen för att göra av med lite överskottsenergi.
 
Grå var lugnare i dag men gick även hon i töm, däremot så red jag Lemonaden avslutningsvis. Longerade först och satt sedan upp och jobbade henne lösgörande i skritt och runt träd och buskar. 
 
Sen blev det stekt potatis och kotletter till middag och sedan mer bokföring innan bonden ringde att han var på väg med balar. Dom tur var tog han sig upp med traktorn till hagarna så nu är det lugnt några dagar igen. Efter att hästarna var nattade så kom Linda in på lite fika. Nu är det bara att ladda för lönefredag i morgon! Efterlängtad lön måste jag säga! 
 
Eliskja väntar på att få jobba!
 
Så smutsig men ändå fin! Opraktisk färg!
 
Det är med lite skräckblandad förtjusning jag börjar rida Lemonaden igen. Hennes sadeltvång sitter i bakhuvudet och det är lätt att börja tänka på det i stället för att fokusera på att rida. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0