Äntligen snö!

Så kom äntligen snö! Tyvärr kom den i sällskap av blåst, plusgrader och tokiga hästar, men förhoppningsvis stannar snön och resten går över!
 
Igår hade jag en riktig långdag på Ica, jobbade Chokladen i töm på morgonen och sen Ica där jag hade introduktion av en ny personal och sen personalmöte. I vanlig ordning drog mötet ut på tiden men när klockan närmade sig 21 så drog jag hem för att natta hästarna.
 
I dag hade jag stora planer på hästträning men snö, blåst och överbusiga hästar i hagarna höll tillbaka mina planer något. Det började redan när en häst rullade sig och fastnade i tråden, och givetvis drog av en stolpe! Det är verkligen inte bra vintertid, dessutom var hästarna väldigt intresserade av att studera staketet som nu såg betydligt lägre och mer lättmanövrerat ut. Som tur var såg jag händelsen och kunde laga direkt!
 
Valde att jobba de lugnaste hästarna eftersom underlaget på banan fortfarande inte är helt hundra, och skulle antagligen släppa om någon häst brallar i väg. Jobbade först Lemonaden i töm, även om hon är en av de vildare i hagen så är hon lugn och försiktig i jobb, är så sugen att börja rida henne igen. Sen fick även Dajmen gå i töm innan jag satt upp och skrittade lite på Eliskja. För hennes del blev det i dag mer svängar och ridning i båda varv, de två tidigare gångerna har jag hållit mig i vänster varv eftersom hon, som så många andra hästar, har svårare i höger varv men i dag blev det svängar åt båda håll!
 
Sen paus och jag gjorde ost och skinkpaj till mat, och skrev fakturor i det nya programmet. Det kommer nog bli bra när allt är upplagt på mallar och jag kommitiin i det. Till kvällspasset hade det fryst på lite och underlaget på banan var snäppet bättre. Jag red Chokladen och det gick, trots att hon är oskodd, bra att trava på stor volt. Avslutade med att träna Wasabi igen, tredje gången nu så börjar bli en vana!
 
Chokladen på banan i kväll! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0