Vintersol!

Jag tror att mina hästar går på solenergi! Fy tusan vad pigga de varit i dag!
 
Tog en lugn morgon och förmiddag, det var ändå så pass kallt att man lika gärna kunde hålla sig inne. Men solen värmde bra och jättefint väder på dagen, så fint att både rida och mocka lösdrifterna i dag.
 
När mockning och annat var klart så började jag med att prova ut en ny sadel till Eliskja. Jag har inte varit helt nöjd med hur den jag använt har legat och framförallt vilken balans jag har fått i den. Eftersom jag ändå hade longering som plan i dag så passade det bra, efter att ha provat ett par så bestämde jag mig för att longera med den sadeln som Dajmen och Wasabi använder och den verkar ligga rätt bra. Min plan var att longera och träna galopp, eftersom det är dags för uppsutten galopp snart (det har det ju varit ett tag men förutsättningarna för att galoppera med barfotahästar denna vinter är ju sådär). Den planen passade Eliskja bra för hon hade massor av överskottsenergi att göra av med!
 
Sen skrittade jag ut Clarinett i skogen och red Chokladen med samma plan som igår men med lite longering i spänd som uppvärmning. I dag var det betydligt bättre och hon var riktigt fin att rida. Avslutade dagspasset med att longera Dajmen, också full av överskottsenergi, och sen sitta upp några gånger.
 
Sen middag och lite vila innan kvällspasset där jag tömkörde Grå som var mer vild än tam! Som kvällsfika blev det stekta ägg och nu ladda inför Ica i morgon, de ringde mig i dag med och ville att jag skulle jobba så jag hoppas att vi är full styrka i morgon. 
 
Med Clarinett i skogen, det är fortfarande en del snö kvar i skogen men den är hård och tråkig. 
 
Chokladen efter dagens ridpass! 
 
Också Chokladen men annat ljus!
 
Det här är ett bevis på att både Dajmen och jag nu känner oss avspända med att jag sitter på henne stillastående. Hon, att hon inte spände sig när jag tog fram mobilen och jag som faktiskt vågade göra det. Så har det inte varit tidigare, så ett steg i rätt riktning även om vi höll oss på halt i dag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0