Katastrofläget värre än tidigare!

En sak har jag lärt mig denna vinter - det är aldrig så halkigt att det inte kan bli värre! Eller som jag skrivit förut, det är bara mer eller mindre katastrof, och just nu mer katastrof än tidigare!
 
Söndagens väder var inte nådigt för väglaget och halkan, det är värre nu än när det var som värst tidigare. Men vi är ju mer vana nu... Igår gjorde jag inget med hästarna, jag jobbade och förutom mina egna så nattade jag även Nisses hästar då han är i Röros på marknaden där.
 
I dag har jag ju också tagit hand om Nisses hästar, men det är bara lite fodring så går bra. Men allt tar längre tid i halkan och man blir sjukt trött i kroppen av att gå och spänna sig. Att mocka lösdrifterna är ett helt företag och att bära vattten på isen är lite väl spännande trots broddar och lite sand. 
 
Jag har i alla fall lyckats jobba lite hästar. De i den övre lösdriften gjorde jag samma som sist det var så här halt, gjorde i ordning vid ett träd bakom lösdriften och jobbade dom i det som är kvar av snön i sommarhagen. Jag tog Eliskja, Clarinett och Grå i töm, de var lite väl överenergiska och det blev mer bus än jobb. Sen longerade jag Dajmen och Wasabi i en annan hage, med Wasabi fäste jag longerlinan i bettet för första gången.
 
Sen lättlagad middag med spagetti och köttbullar, och lite paus innan nattning av alla hästar. Nu har Nisse precis kommit hem från Norge och ordningen är återställd!
 
Tog lite bilder Lemonaden för att ha jämföra och utvärdera träningen med.
 
 
 
Taggad Wasabi!
 
Lite lugnare efter longeringen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0