Kaos och eufori!

Ska försöka sammanfatta två dagar som började i kaos och sen slutade i någon form av eufori och energi!
 
Det var inte en engångsföreteelse att hästarna var ute i torsdags, de har hunnit ut ett par gånger till sedan dess. Troligen är det älgar som springer på skaren, vilket låter konstigt och högt nu när det är högtryck, precis ovanför hagarna som får hästarna uppspelta och knäppa.
 
Igår hade jag en riktig kaos och stressdac som inte alls blev som jag tänkt. Efter en stressig och rörig morgon så väntade en riktig Kaos-dag på jobbet, vi var (som vanligt) en kort på personal och det var ju fredag efter lön så rörigt och mycket i butiken, så väldigt stressigt. Jag skulle ju sluta tidigare (för att åka på dressyrträning) så tanken var att inte ta lunch, men eftersom jag var svimfärdig så försökte jag äta matlådan mellan jag sprang till posten och kassan och hjälpte kunder. Jag var matt och det kändes som feber, troligen utlöst av stressen. Insåg att jag inte skulle orka med att Kör 2,5 timme till dressyrträning, rida och sen köra hem och komma hem vid 23 tiden, hade aldrig pallat med.
 
Så skippade träningen, jobbade någon timme till innan bonden som levererar hö ringde och berättade att några hästar hade dragit ut när han körde in bal. Så järnet från jobbet igen, till kaoset. Grå hade fastnat med ett ben i staketet till ridbanan och rivit ner och kraschat hela det och två hinderstöd. Jag har (hade) fortfarande plaststolpar, dels av lite lathet och dels för att jag inte bestämt mig för vilket staket jag ska ha. Men nu är allt i smulor, Grå verkar ha klarat sig bra men har eventuellt en sträckning eller liten muskelskada. Hon var arm och svullen över rumpan efter. Några av er kanske minns att hon i somras gick omkull, blev alldeles konstig och sned, med ömma och svullna muskler? Hon var betydligt sämre då och blev bra rätt snabbt så hoppas på samma nu.
 
När det värsta kaoset var uppordnat så tog jag och åt mat och tog det lugnt någon timme, kändes som att jag behövde det. Sen joggade jag Clarinett lite i töm innan vi åt tårta hos Paulas man som fyllde år.
 
I dag har jag försökt ta det lugnt för att inte få samma mående som igår. Jag lagade, och förstärkte, hagar, packade för träning och red Eliskja. Provade nya sadeln och gjorde även ett försök att galoppera, sadeln kändes bra men galoppen fick jag inte till i dag. Ytan jag rider på just nu är lite för liten för att börja med galopp men det var värt ett försök i alla fall. Inte alls ovanligt att man kan få testa några gånger innan polletten trillar ner så ingen större grej.
 
Sen åkte jag och Clarinett på dressyrträning. Åkte dit med känslan av att vi inte alls är i form, Clarinett är inte så mycket riden och har inte gått ett rejält ridpass på vettigt underlag sen november! Känslan i början av veckan var ju inte heller någon höjdare. Men i dag var hon fantastiskt fin! Fokuserad, mycket tryck och lätt att rida. Vi kanske inte började där direkt, även om jag kände redan i första traven skillnaden på ett bra underlag, utan hon välte in och tippade rejält till vänster först. Men Sara rättade min sits och sen blev det bara bättre och bättre. Fick omdömet att det var en av våra bättre träningar och känslan var jättebra! Hade nog glömt lite hur fin hon är när hon går bra. Hemresan gick lätt kan jag säga!
 
Nu hoppas jag på mer jobb hemma i morgon, och mer hästjobb och mindre trasiga hagar!
 
Utsikt över min numera staketlösa bana!
 
Bästa medhjälparen Baloo över på mitt lass med vattenbaljor, utrustning och sadel!
 
Och Clarinett efter träningen utanför ridhuset på Vålbacken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0