Fettisdagen!

Jag som igår såg fram emot en dag i solen med hästarna, men så blev det inte! De ringde från Ica på morgonen, en personal var sjuk och en behövde vabba fram till 14. Inga vikarier gick att få in och typ 500 semlor som skulle göras! Såklart hoppade jag in över värsta lunchruschen.
 
Så snabba morgonrutiner i stallet och red Eliskja, sen till Ica där det nästan blev en halv arbetsdag. Det var väldigt rörigt, förutom att alla skulle ha semlor så var det ju även lön! Hemma igen så satsade jag på snabblagad mat så jag hann till stallet igen innan mörkret.
 
Red först Chokladen, hon var inte alls på humör och var knappt ridbar i början. Vet inte om hon spänt sig när det varit kallare eller om hon hade lite träningsvärk sen klättringen söndags, men hon var spänd i ryggen. Det kan även vara fällningen som spökar, eller så är hon i behov av vila, eller överskottsenergi av kylan i kombination med hal hage... Troligen en kombination av flera faktorer, men det känns inte bra inför träningen som jag tänkte att hon skulle gå på fredag. Ska rida lite i dag också innan jag bestämmer mig, hon släppte fint sen men det var mycket stök innan.
 
Jag longerade Wasabi, för första gången med (en väldigt lång) inspänning! Hade satt den väldigt lång för jag misstänkte att hon skulle tycka det var jobbigt, hon är inte riktigt kompis med bettet än även om det blivit mycket bättre, dock gick det ändå bättre än väntat. Avslutade med lite pall träning och en snabb uppsittning. Red sedan även Clarinett som kändes bättre än dagen innan, så det känns ju i alla fall bättre inför helgen.
 
Sen hade Linda anlänt till stallet och fixat i ordning Bea så jag jobbade även henne i töm innan vi gjorde kväll i stallet. Jag längtar till att banan är ridbar igen, och jag kan få ner mina barfotahästar till stallet, för det är jobbigt att hålla på i mörkret att sadla och greja, och även om hagen är okej att jobba i så är den lite mörk på kvällstid.
 
Vi avslutade givetvis kvällen med att Linda följde med hem och vi fikade semlor! Nu väntar en dag med sol och hästar, kallt nu på morgonen men blir nog bättre. Min förkylning är dock på gång igen så jag måste nog ta det lite lugnt i dag ändå!
 
Blev inte många bilder tagna igår, bara den här på Nisses hund Bosse som myser i soffan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0