Wångenhelgen!

Så var årets sommarpremiering över och därmed känns det även som att sommaren 2020 har passerat. Denna intensiva och galna helg avrundar sommaren för oss varje år, i år lite annorlunda pga Corona men fortfarande galet stressigt och rörigt! Vi hade med oss Milyj, som är en basjkir som står hos Nisse för inkörning, och Rosetta med sitt föl Takida som också bor hos Nisse nu.
 
Helgen började redan på lördagen med att jag gjorde förbi mina hästar. Jag tog Zippin i töm, longerade Satine (vi har backat lite och försöker hitta grunderna och samspel i stället för ifrågasättande) och red dressyr med Chokladen. Såklart fyllde jag på vatten och förberedde kraftfoder. Sen upp på byn för att handla inför helgen.
 
Jag hämtade transporter, den vi skulle låna hade fel kontakt så en del energi och tid lades på att ragga en adapter, men det löste sig det med. Under tiden hade Nisse kört hem hö till hästarna som skulle vara kvar hemma. Vi fodrade och förberedde hos honom med. Sen tog vi in Rosetta och Takida, och Nisse körde henne en sista gång som förberedelse för bruksprovet. Jag redde ut svans och man igen på Milyj och Nisse putsade lite på fötterna hennes. 
 
Så här i skrift ser det inte så mycket ut men det tog hela dagen, vid 19 hade vi lastat och packat och åkte i väg. Vi hade ju inte hunnit äta något och eftersom vi kom i väg så sent så hann ju allt stänga, men vi hittade en pizzeria på vägen där vi hann ringa och beställa, och vi körde in på deras parkering en minut innan stängning!
 
I år var det ingen uppstallning på Wången, dels pga Coronan men även eftersom Wången bygger om stallen. Men då Nisse är med och arrangerar så lyckades vi få två gästboxar i ridhuset, hade varit svårt för oss att köra upp på morgonen med alla hästar och varadär innan alla andra. Däremot lite tråkigt att inte träffa alla i stallet, det är ju halva grejen med premieringen!
 
När hästarna var installade så åt vi pizza i stugan och det blev några timmars surr innan det var mitt i natten och dags att sova. Klockan 4.00 på morgonen skrek brandvarnaren, men som tur var brann det inte. Ett par - tre timmar senare var vi uppe igen. Nisse började med att köra fram bord och avspärrningar medan jag fixade fram frukost. I år var premieringen ute, pga av Coronan med många restriktioner, men vi hade som tur var ganska bra väder.
 
Först ut var Milyj, hon är tunn och muskelfattig eftersom hon både fäller tänder och växer. Att hon tappar tänder blev extra tydligt få hon spottade ut en mjölktand när vi gick runt innan visningen! Dock gav det utslag på poängen att hon inte var i sin bästa form, men skötte sig utmärkt gjorde hon i alla fall. Sen var det direkt dags för nästa häst, den tvååriga nordsvenskhingst som jag tränade med i torsdags. Då hemma på sin gård var han visserligen bulig och lite svårstyrd men lugn och sansad, på premieringsplatsen med massor av andra hästar så var han väldigt taggad och utåtagerande. Det var som ett mindre krig att visa honom, och det blev ingen bra visning men vi tog oss igenom utan att han kom lös eller sprang över domaren. Kändes som vi fick vara nöjda där och han fick helt okej poäng.
 
Medan första gruppen hästar lämnade så hämtade vi Rosetta och Takida, och Nisse körde bruksprovet med henne vilket gick jättebra. Hon är en fantastisk körhäst, trots att hon nu är lite körd. Blev lite väntan mellan bruksprovet och visningen och Takida var tokless. Det är tredje gången jag visar Rosetta, och igår var det för stambokföring och hon fick 43 poäng vilket ju är jättebra!
 
Sen skulle alla bord, skyltar och grejer plockas undan. Vi städade ur stugan och sen åt vi på värdshuset innan vi lastade, mockade och åkte hem. Kom hem vid 21 strax före mörkret, helt slut såklart! Mina hästar var kollade och nattade redan så vi fixade Nisses hästar och sedan körde jag min bil till verkstaden. Hoppas de får till den för igår gick den 20 km/h i uppförsbackarna med full gas!
 
Nu är det bara att längta till nästa års premiering! 
 
Nisses hästar tyckte att det var en bra maskin som tippade mat i deras hage!
 
Övningskörning hemma inför bruksprovet!
 
Milyj innan visning!
 
Rosetta och Takida på väg mot bruksprovet!
 
Suddig bild på Milyjs tand! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0