Ridläger-dag!

Läger i dag, 7 ryttare i åldern 8-13 år. Roligt, utmanade och lite ut tröttande! Bra väder för ändamålet i alla fall, ingen som ramlat av än och inte så mycket tårar så en rätt lyckad dag ändå.
 
I morse började jag dock hemma med att prova sadel och träns på Satine, sadeln jag hade tänkt fungerar inte så jag får testa fler. Sen i väg på lägret som var hos Nylands Hästsportslag. Vi började där med lite kort teori om hur en bra ryttare är, hur man blir en bättre ryttare och vad sportmanship och horsemanship är. Sen dressyr på förmiddagen mdd fokus på övergångar och att rida på voltspåret. Efter lunch så teori om sits och ridlära, innan ett markarbetspass med lite låga hinder och arbete med lydnad och övergångar. Avslutade dagen med fika och liten mini-clinic där jag red och visade lite, tex olika rörelser, vad som händer om man hamnar snett, olika form mm.
 
Hade en lektion på vägen hem, väl hemma så longerade jag Zippin. Ungefär där kom Linda och det visade sig att hon heller inte ätit så stekte på pyttipanna och ägg till sen middag. Nu sova och ladda om för ny lägerdag i morgon!
 
Så här trötta var mina flickor i morse!
 
Satine fick lite ompyssling i morse!
 
Den här sadeln är både för rak och lite för smal, hoppas på att hitta någon som ligger bättre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0