Påskveckan!

Lång dag och sen kväll i stallet igår igen! På jobbet märks det att vi börjar närma oss påsk även om det i år nog blir en annorlunda påsk! 
 
Började dagen med att longera galopp programmet med Clarinett innan jobbet. Och sedan efter jobbet igen så snodde jag lite snabbt ihop en pasta carbonara med färsk pasta innan jag och Linda red ut med Itzy och Bea. 
 
När vi kom tillbaka från ridturen så blev det lite sadelprovning! Igår bara enkelt, vi lade på en massa sadlar bara för att se vilka som är värt att sedan testa lite mer under rörelse och med ryttare. Först Juliette, vi lade nog på 11-12 sadlar på henne och av dom är det kanske 4 som vi kommer testa lite mer i veckan. Det är så bra att lägga på en massa sadlar för att få en uppfattning om vad som passar just denna rygg. Sen är nästa steg att se hur sadeln hamnar när den sätts fast, om den ligger stilla och ligger an fortfarande när hästen rör sig (tex i longering) och hur det sedan blir när ryttaren sitter i sadeln. Det är ju även viktigt att sadeln passar ryttaren och sätter denne i rätt sits, inte alls lätt med sadlar!
 
Även på Zippin lade jag på några sadlar för att veta vilken sadel jag ska börja med på henne. Här fastnade jag för Szums sadel så får vi se senare i veckan hur den ligger på henne i rörelse.
 
I dag tisdag och det regnar! Nu måste ju isen försvinna!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0