Nu är det vår!!!

Nu är det vår för nu har vi både löshoppat och grillat! Det är ju egentligen min jobbhelg men eftersom det var meningen att Wasabi skulle på genrep för unghästtestet igår så hade jag tagit ledigt. Nu avanmälde jag Wasabi redan i måndags då dels bilen inte går att dra säp med nu men framförallt då Wasabi har varit på riktigt surhumör i veckan och hon inte alls är förberedd tillräckligt efter denna isiga vinter. Nu blev ändå genrepet inställt, sent på fredagseftermiddagen, pga Corona. Eftersom jag ändå var ledig igår passade vi på att göra lite roliga saker!
 
Vi började med att prova tre sadlar på Juliette, en var ganska bra men något smal men nog värd att testa lite mer. Sen gjorde jag klart stängslet till banan, ni vet det som Grå slaktade i vintras, och så bar vi fram löshoppningen. Vi var alltså jag, Paula och Linda!
 
Vi löshoppade fem hästar, lite ringrostiga var vi början men hästarna var pigga och glada! Bea var först och med massor av vårkänslor, Dajmen hoppade lätt och enkelt men lite ofokuserad,sen lite ombyggnad då det blåste lite för mycket och vi var tvungna att ändra lite. Tog fikapaus också innan vi löshoppade Chokladen, som lätt studsade över 1,15 trots att det är längesen hon hoppade sist, Wasabi kom ihåg precis vad det gick ut på och hoppade 95 cm, med tanke på att hon gjorde det här så bra nu skulle nog löshoppningen hinnas med att förberedas inför eventuellt unghästtest i mitten av maj, men det är ju inte bara löshoppning det hänger på... Sist ut Zippin som fick prova på lite och gjorde det jättebra även om det blev från fel håll en gång innan hon kom in i det.
 
När det var bortbyggt så jobbade jag Szum i töm innan det var dags att förbereda grillning i stället. Innanlår av älg och klyftpotatis blev det och jag och Linda hade inte bara hunnit grilla utan även börjat äta innan Nisse som varit på vidt dök upp. Gott i alla fall, om än lite väl kallt och blåsigt att grilla. Så nattade vi hästarna innan glass och kaffe till efterrätt. I dag måste jag ju jobba igen men först en sväng i stallet!
 
Några bilder från löshoppningen:
Dajmen!
 
Wasabi! Smutsig och fortfarande så mycket bäbis, men en riktig fin häst gömmer sig där under!
 
Och Zippin! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0