Kastreringsdag!

Den här dagen blev ju inte alls vad jag hade tänkt, men jag är ju en erfarenhet rikare för jag har ju aldrig suttit på ett häst huvud tidigare!
 
När morgonsysslorna var klara och jag precis hade mockat ena lösdriften och gått igenom det staketet så ringde Nisse. Veterinären var där för kastrering av en ardennerhingst och han hade inte hunnit köpa fika. Jag åkte upp och handlade, nu är den vanliga vägen avstängd dagtid pga vägarbete så det är en väldigt dålig omväg man får köra, jag glömde ju dessutom bort det så hann köra en bit innan jag kom på det och vände. När jag så äntligen var tillbaka med fikat så hade de problem med kastreringen. Ena kulan gick inte att få tag på med hästen ståendes så de skulle lägga ner honom, och behövde då hjälp. Så två killar var inringda och kom till undsättning, och vi lyckades lägga hästen och kastreringen blev klar. Min uppgift var då att sitta på hästens huvud, en ardenner har ett ganska stort huvud så när han lyfte det så lättade jag trots att jag satt på det. Men allt gick bra och jag svimmade inte trots blodet!
 
Blev inte så mycket rider som jag hade tänkt av förklarliga skäl. Men red först Chokladen som var väldigt ofokuserad, eller väldigt fokuserad på kompisarna i hagen bredvid banan som lekte och härjade massor precis då. Många av stona är brunstig nu och jag misstänker även Chokladen. Inget bra pass men vi kom till lite ridning på slutet i alla fall. Sen Grå som åtminstone var bättre än Chokladen, och lite bättre än sist jag red henne också. Avslutade med Zippin som jag i dag satt upp och skrittade själv. Skrittade åt båda håll och kollade att jag kunde stanna och starta, gick riktigt bra. Resten av hästarna är kvar till i morgon, eller någon annan dag...
 
Sen middag, baconinlindade kycklingfiléer och potatissallad innan lektioner och sist ut på kvällen ridning av Miroque. När jag kom hem igen och nattat hästarna så körde jag bilen till verkstaden där den ska få lite kärlek, och Linda hämtade mig där så vi fikade lite innan det blev natt!
 
Chokladen i solen utan täcke!
 
 
 
Och en trött Dajm! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0