Känslig prinsessa!

Alltså, mina hästar är så jäkla känsliga!!! Jag tänker främst på mina egenuppfödda men även Szum och Grå är ju känsliga. Igår blev det väldigt tydligt med Chokladen i alla fall!
 
Jobbade på Ica som vanligt på fredagar, sen efter jobbet så skulle jag och Linda rida ut en sväng med Chokladen och Bea. Eftersom det skulle bli mörkt så satte jag på benreflexer och reflextäcke, vilket inte Chokladen är så van vid. Vet inte om hon haft något på dina bakben förut men det började med att hon stod och viftade vilt med bakbenet pga av reflexen, ändå var det en mjuk och tunn reflex. Reflextäcket brydde hon sig inte om men första gången hon hade reflextäcke som unghäst då blev hon helt tokig... 
 
I alla fall när vi red i väg så var det en ganska brant nerförsbacke och då gled nog sadeln fram lite, och då fick hon en reaktion på det... Inte värre än att hon sköt lite rygg men stannade och släpote det när jag sa till, men ändå! Resten av turen gick bättre men eftersom Chokladen är lite sur mot Bea så tordes inte Bea gå först vilket gjorde att Chokladen fick det ansvaret till stora delar och det gick väl sådär. Hur som helst, det är en överkänslig häst men jag tror att hon är verkligen snäll trots sin överkänslighet och att det kommer bli en bra häst med mer rutin.
 
Sen gjorde vi varma mackor till kvällsfika, och nu är det en ny fullbokad dag!
 
Bild på Chokladen sen i somras!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0