Hammerdalsresa!

Spännande dag igår!
 
Jag började med att rida ut Clarinett, hon fick göra lite galoppjobb i backarna. Sen upp på gården och tömkörde Lemonaden över bommar, hon var jättefin! Så mycket mer blev det inte gjort, jag åt rester till lunch och åkte upp på byn för att fylla luft i transporten innan det var dags att förbereda kvällens tur.
 
Longerade först Szum lite så han skulle vara lite avrastad, borstade och fixade Grå och lastade de två i transporten. Släppte sen ihop Bea och Lemonaden så de fick sällskap av varann medan vi var borta. Ett par timmars resa så var vi på Pay and ride i Hammerdal!
 
Kan lova att jag var rätt orolig över detta tilltag! Över att åka dit, att lämna Szum i transporten, att rida Grå på en framridning och dessutom ett program... Men det är en bra anläggning och upplägg där, gott om plats och väldigt lugnt och avspänt så ett bra ställe att börja på. Gick med Grå, longerade lite och började rida fram på volter och åttor på en del av framridningen, först i skritt och sen i trav. Det kändes rätt bra, men började dala lite innan våran tid då hon nog började bli mätt på alla intryck. Och när jag kom in på banan blev hon blockerad, hon gick mest i sidled, jag tappade kontakten med henne, hon blev stökig i munnen (trodde nästan att hon hade lagt över tungan eftersom hon tidigare gjort det när hon blivit spänd) och jag tänkte först inte rida programmet. 
 
Men bestämde mig för att prova, första delen av programmet fick nog domaren mest gissa vad vi gjorde men sedan började hon slappna av och bli ridbar. Travade där det skulle vara galopp (för jag ville inte spänna henne igen när hon äntligen spänt av) och glömde sista volten, så en rörig och konstig uppvisning blev det men vi gjorde det! Vi åkte dit, gjorde i ordning, red fram, red "programmet" (i egen version) och åkte hem! Med tanke på hennes bakgrund och hur blockerad hon kan bli så var det ändå bra! Nu fortsätter vi på att träna galoppen och finslipar, och så massor av miljöträning och åka bort så siktar vi på tävling nästa år! 
 
På hemvägen var jag orolig att hon stod och skrapade så jag var ut och kollade dom, men det var verkligen falskt alarm då hon inte ens var svettig! Som ni vet blir hon lätt stressad vid transportering, och kan inte åka ensam, men denna gång gick det väldigt bra och de har mest vräkt i sig hö! Szum skötte sin uppgift som sällskap med bravur!
 
Hemma igen hjälpte Linda mig att släppa ut och om hästarna, och det var väl tur att hon var där för när jag sedan skulle åka ner och titta till hästarna på betet i mörkret så mötte jag dom halvvägs!!! Det var bara att leda hem dom och släppa dom hemma. Hade ju tänkt ta hem dom i helgen ändå och det var ju nära att leda hem dom, men planen var ju ändå inte att göra det i mörkret... Till saken hör att Nisse hade åkt förbi deras hage en timme innan och då var allt lugnt där...
 
Nu ny dag och det regnar! Har ju lite att göra ändå, varken jag vill eller inte!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0