Dressyrträning dag två!

Dressyrträning dag två, blev lite väl spännande tycker jag...
 
Red lite hemma först, Chokladen värmde jag upp i lina, inspänd, och sen fick hon först skritta fram i skogskanten runt träden och sen travjobb på banan. Clarinett fick gå ut en liten lufstur och bara röra på sig lite mellan träningspassen, hon såg dock något djur och blev jättespänd och försökte sticka hem, så var det med den mysturen... Sist fick Szum gå galopp-programmet i lina. Sen inte fika och ompackning av bilen innan jag lastade in Lemonaden och Grå. 
 
Hade med mig trevligt sällskap från grannbyn så resan gick lätt. När vi kom fram då red jag först Grå, Lemonaden var väldigt spänd då direkt men Grå kändes mycket coolaste än hon brukar göra borta och riktigt världsvan! Märks att hon åkt lite mer nu, dessutom andra gången hon är på samma ställe. Med henne jobbade vi med mycket jobbiga saker, tjatgrejer, att hon ska gå undan innerskänkeln, böja sig i vänster sidan och galoppen. Kändes mest som en tjatträning men ser det som ett framsteg att vi faktiskt kan börja jobba och pressa henne lite nu och inte bara fokusera på att gå henne avspänd!
 
Jag tyckte att Lemonaden hade slappnar av när hon väntat, jag longerade henne först och redan då visade hon lite sadeltvångstecken men det släppte och kändes lugnt. Jag satt upp och började skritta, det kändes inte riktigt bra eftersom hon ville stanna och det är inte likt henne men de på marken tyckte inte att hon såg spänd ut. Men så kände jag att nu kommer det och jag kastade mig av. Hon gör i väg och jag tappade henne, ur från banan, höll på ta nåde Sara och hennes bil på vägen! Hann dock inte mer än halva varvet runt banan innan paniken släppte och hon saktade in. Jag longerade lite och provade sitta upp men hon var för spänd så vi la ner det. Har lite att fundera på nu!!
 
Sen hem, och ut med hästarna i hagen och sen hade Nisse gjort gulaschsoppa till mat! Nu dag tre på dressyrträning!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ujuj... var rädd om dig!

2019-09-15 @ 12:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0