Black friday!

Black friday i dag men eftersom jag är black så blev det inget handlat trots att hästarna faktiskt är i behov av några täcken. Men det kommer nog nya reor, jag är inte så orolig för det! Gruvar mig dock för mängden paket på Ica nästa vecka...
 
Jag var i stallet i tid i morse för det skulle komma en häst, i väntan på hästen jobbade jag Clarinett i töm. Hon var laddad och inte blev det bättre av att hästarna i hagen bredvid banan lekte och härjade runt! Hur som helst kom det ingen häst, fick ett mess ungefär en halvtimme innan hästen borde ha varit där att den inte skulle komma... Har under hösten haft flera hästar som varit inbokade och sedan avbokat, även om de flesta gör det i lite bättre tid än samma dag så funderar jag på att ha en bokningsavgift, som sedan dras av från första fakturan. Det är ju lite planering och förberedelser inför att en häst ska anlända, ska fundera vidare på det och tills vidare jobbar jag efter devisen att inget är klart förrän hästen står på gården! 
 
Jobbade och vi hade rätt mycket folk på Ica, vi hade också några Black friday erbjudanden i chatten. Efter jobbet så snabbt hem och bytte om för att åka på Hallstaberget och deras After work-buffe'. Det var meningen att jag, Linda och Paula skulle åka men när Paula blev sjuk så släpade Linda med sig sin bror och hans höggravida flickvän i stället! God mat och jag blev alldeles för mätt! Nisse tog in mina hästar och de är inte vana med andra än mig och hade väl varit rätt svårfångade, i alla fall en liten prinsessa... Måste nog träna på det! Nu sova och ladda för jobbhelg!
 
Clarinett på banan i morse!

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Från en hästföretagare till en annan; du ska ABSOLUT ta ut en bokningsavgift!

Många hästföretagare är ändå vana att betala i förskott pga att andra gjort bort sig före, till exempel har det hänt att jag, trots att jag driver ett AB med gott bokslut, ändå tvingats betala foder i förskott för att andra gjort ut för sig.

Kommer den avgiften ändå tillbaka med första fakturan så är det ju ok, ändå pengar som skulle satsas på hästens utbildning.
Förklarar du varför i korta ordalag kommer ingen höja på ett ögonbryn.

Svar: Jag ska bara klura ut hur jag ska formulera mig. Förhoppningsvis sållar det ut de mest oseriösa, och risken att få ytterligare en häst som jag inte får betalt för som den jag hade för något år sedan som jag inte höll på bli av med. Men jag ska klura några varv till!
Pernilla Engström

2019-11-30 @ 20:52:45
URL: http://www.manadisvildhast.se/Blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0