Fornminne!

Foten bättre i dag och överlevde en dag på Ica!
 
Efter jobbet så red Linda och Paula markarbetsträning, de fick rida "fornminnet" eller "runstensmärket", en av mina favoritövningar! Ni vet trafikskylten dom påvisar att det finns ett fornminne? Den som ser ut som en utåtväbd kanelbulle? Det är den vägen man rider över 4 utlagda bommar. En övning med mindre volter och rakriktning mellan, ryttarba måste ha koll på yttersidan på volterna, man får jobba båda varv och den är lösgörande så hästarna blir fina! De red den i skritt och trav, och som avslutning fick Linda galoppera över två bommar på volt.
 
Sen red jag Chokladen på fornminnesövningen. Gick bättre än väntat, och det är ju så mycket roligare med en bestämd övning och lite bommar. Då rider man lite mer beslutsamt, får mer precision och märker snabbare om inte hästen är riktigt lydig eller på ryttarens väg. Måste bli bättre på att planera det i min egen träning!
 
Hann med att förbereda helgens kurs lite också, skrivit teoripapper om ridlära och förberett fakturor. Gäller att hålla igång, är mycket nu och dessutom momsrapport på måndag....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0