Sommartempo!

Det är mycket nu... Och mer blir det!!
 
Först i måndags så jobbade jag kväll så tömkörde Lemonaden och red Clarinett innan jobbet. Med Clarinett kom jag in i en glänta full med spår och synliga liggplatser, hon bryr sig inte om älglukt men det här var något annat för hon luktade, spårade och reagerade på lukten, hjort kanske? 
 
Igår fick jag börja med att ta hand om stona som gått hem från betet, utom Bea som inte törs gå ut och väntade kvar i hagen. Tänkte först att det varit något djur i hagen men av spåren på hagen ser det mer ut som att någon fastnat eller ramlat ut och fått med sig stängslet. Sen har det väl blivit lite rörigt och någon av dom,  troligen Minna, har tagit hem dom. Jag red i alla fall Clarinett och tog Chokladen i lina, resten gick gå lösa och Paula körde bakom. Det gick bra och de var snabbt på rätt plats igen.
 
Sen åkte jag och fodrade Nisses hästar som jag hade lovat men inte hunnit när brudarna var ute, innan jag jobbade grabbarna på gården. Szum fick gå i töm i en av sommarhagarna, sen fick han en dusch med insektsschampo, han gillar verkligen att duscha, kanske för att han får beta på gräsmattan samtidigt! Sen red jag Miroque, tycker faktiskt att jag kan säga rida nu när vi skrittat runt i alla fall halva ridbanan och någolunda kan styra åt båda håll!
 
På Hammarn en sväng och köpte foder, sen middag och i väg på lektioner. Efter lektionerna så red jag och Linda ut med Chokladen och Bea, dom två är inte jättetuffa ihop så jag fick kliva av och leda när de bestämt sig för att det var något läskigt som de inte vågade gå förbi. Det är ju mycket djur i skogen, älg, hjort och de såg björn inte långt från där vi fastnade igår bara för någon vecka sedan. Problemet är dock att Chokladen blir som sin mor Räkan i dessa lägen och väldigt svårt att diskutera med, hon hinner nog aldrig fundera över om hon är rädd eller inte utan bara backar. Lite stök att komma upp igen men sen gick det bra och vi kunde även trava lite. Fortsätter värmen och med allt jag har nu framöver så blir det nog mer sen kvällsridning!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0