Hästmassage!

Det är sällan jag är då sjuk kännera jag att jag borde vara sängliggande, men så kändes det igår morse. Nu fanns inte den möjligheten och i slutändan gick det ju bra ändå.
 
Ulrika som massera och provar sadlar var hos oss igår. Först kollades Beas dressyrsadel, vi upplever att den inte ligger lika bra som i höstas och att Linda inte sitter lika bra i den heller. Efter att ha testat lite kom vi fram till att den behövdes stoppas om och så ska Linda rida med en tunn padd på en sida ett tag eftersom Bea är så olika hög på höger och vänster sida.
 
Sen gick Clarinett massage, jag tänkte få hjälp att lossa spänningarna i rumpan som hon lätt får efter sin gamla skada men de var ganska bra nu. Dock hade hon dragit på sig en massa andra grejer som Ulrika hittade, troligen har hon gjort någon ny vurpa i hagen! Sen testade vi dressyrsadel på Chokladen, jag blev lite lätt kär i en sadel som jag verkligen satt jättebra i, samma dressyrsadel som vi tidigare har provat ut till Clarinett. Nu måste jag nog köpa några trisslotter!
 
Efter lite fika var det Lemonadens tur, var ju hon som var den egentliga anledningen till att Ulrika kom hit. Planen var massage +sadelprovning. Vi började massera och Ulrika hittade massor av spänningar på henne, och ryggen är typ helt låst. Det är ju detta jag lite misstänkt och försökt massaera och jobba bort men insåg att det var mycket värre än jag trott. Vi tittade även på henne i Kina utan sadel och man ser tydligt att hon inte använder och sviktar i ryggen alls. Redan här kändes det som att det nog inte var läge för sadelprovning eftersom vi inte vet hur ryggen kommer se ut när den är avspänd. När hon dessutom fick sadeltvång av första sadeln vi la på så gav vi upp direkt. Nu ska jag tömköra och massera, och försöka få ordning på ryggen först. Sen kan vi prova sadel! Tror att det här kommer bli bra, känns som jag fått orsaken till varför det inte känts helt bra med henne under hela vintern egentligen. Nu tar vi tag i det här!
 
Sen ner Ulrika var klar så körde jag ner hästarna till betet igen, gjorde mat och vilade upp mig lite innan jag åkte för ett gäng sena lektioner. I dag är jag inte heller speciellt pigg, kör lite på halvfart och hoppas orka med litegrann i alla fall. Men Nisse har gått ett föl och det piggar ju upp lite!
 
Hoppas på att bilder från sadelprovningen ska komma men så länge får en dålig bild på morgonens föl duga!
Jag är inte överens med kameran på min lånemobil, vi är liksom olika snabb. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0