Hästflytt!

Planen för dagen var att efter jobbet flytta stona till det stora betet i skogen. Men som vanligt hade jag och hästarna olika planer...
 
När jag kom till hagen i morse stod fyra av dom utanför, precis utanför, men utan intresse för att bli fångade. I stället hör jag hur de galopperar i väg i full fart mot betet. Snabbt tänkte jag om och i stället för att hämta rymlingarna så ledde jag Bea och Grå, som inte vågat sig ut, till det nya betet samtidigt som jag ringde Paula och jobbet, även om jag i slutändan bara blev en kvart sen. 
 
Hästarna stod och väntade på mig vid insläppet så det var bara att släppa in dom! Däremot var ju inte hagen genomgången och klar så jag och Paula gjorde en snabb genomgång och så hoppades jag att gräset skulle hålla dom inne, det är verkligen massor av gräs!!!
 
Efter jobbet och mat dejtade jag och Linda, först longerade jag Miroque och Linda ledde mig lite på honom. Och sen skulle vi köra ner Dajmen och Wasabi till betet. Lite orolig för att Wasabi inte åkt så mycket, några gånger som föl och ner till betet i fjol, och bara lös, men med stöd av storasyster skulle det nog gå bra. Men storasyster var inget stöd utan helt ointresserad av att gå in i transporten, däremot var Wasabi lite mer intresserad och gick in! Dock ville fortfarande inte Dajmen vara med och jag var orolig att Wasabis tålamod skulle tryta så vi körde ner henne först ensam, vilket såklart gick jättebra! Vilken duktig prinsessa jag har!!!
 
Vi tog med oss Lemonaden i transporten som sällskap till Dajmen men hon var fortfarande ointresserad, inte stressad eller rädd. Tålamodet tryter fort när det dessutom är massor av insekter, knott och flugor, 20 min tog det nog och jag hade hunnit ringa efter Nisse. Men bara vi såg hans bil så var hon inne! Jag vet inte om han har den magiska effekten, om jag slappnade av när jag visste vi fick hjälp eller om italienaren som hade kurs på Wången i höstas metod är så bra. Jag hoppas på det senare, hade precis börjat med det när Nisse kom, använde de knepen när jag lastade Bea själv i veckan också. Är du nyfiken får du läsa igenom oktober här på bloggen.
 
När hästarna var på plats så gick jag och Linda runt hagen, och fixade allt där nere. Innan vi åkte hem och fikade, och sen avslutade jag och Nisse kvällen med en betäckning och fordring av hans hästar. Nu sova och ladda för morgondagens överraskningar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0