Semestertider!

Det ska tydligen bli värmebölja, tycker att värmen som var igår räcker långt!
 
Jag tog grabbarna först igår. Red Miroque, han fick jobba på gården med mycket trav. Förutom att vi höll på stå på näsan en gång när han glömde lyfts på benen så gick det bra. Red sedan Wille, han skrittade jag runt träden i skogsdungen där nere vid betet. Var lite orolig hur Wille som har varit så vinglig skulle klara att gå mellan träden där det både är ojämnt, rötter och grenar att kliva över, men han hittade en helt annan balans och bjudning då det gick verkligen jättebra! 
 
Åskar testade jag först sadlar på. Den han hade med sig var lite för smal men min Hubertus som jag brukar ha på unghästarna låg rätt bra på honom med, den brukar ligga bra på många unghästar i början men sedan brukar jag få byta ut den då ryggen ändras rätt snabbt när de börjar jobbas. Sen passar sadeln inte alls mig men det är en annan sak. Jag longerade i alla fall Åskar med sadeln utan problem, han brydde sig inte om stigbyglarna heller. Sen red jag Szum, han fick först jogga lite på gården, jag fokuserade bara på sitsen, och sen skrittade vi ut en sväng i skogen.
 
Sen lite paus, stekte potatis, bacon och ägg till middag och det var inte alls bra, blev uppläst mätt och var tvungen att sova en halvtimme för att komma ur det, mådde halvdåligt hela kvällen sen. Härom veckan hade jag något liknande som sedan övergick i rejäl värk i höger sidan, då misstänkte vi gallan och det kan vara det jag kände av lite igår med... 
 
Kvällsrycket började jag med att longera Lemonaden lite med sadeln och sedan satt jag upp och skrittade lite!r två månader sedan jag åkte av och sedan dess har jag bara suttit upp en gång och det är också över en månad sedan. Bara lite skritt nu för att känna av henne och sadeln men det kändes bra, vi är på gång! Sedan red jag och Linda ut och klättrade lite med Clarinett och Bea. Avslutade med att köra hem Minna till Nisse, hon är såld och ska betäckas innan hon åker, och körde i väg en av Nisses hästar till bete. Peppar, peppar så verkar bilen gå bättre nu i alla fall!
 
Kvällen avslutades sent med äppelpaj till kvällsfika. Nu ny dag och nya utmaningar!
 
Miroque!
 
Wille i skogsdungen!
 
Jag och Lemonaden!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0