Vårväder!

Inte riktigt katastrof än, faktiskt riktigt bra på banan och håller det sig så här så kan det nog fungera ett tag till utan nödlösningsr för hästarna och för att kunna rida! Men nog hade det varit mysigaste med snö och vinter väder!?!
 
Jag började i dag med att rida Chokladen som var lite mer sansad i dag och riktigt trevlig att rida! Lutar åt att hon ska få gå dressyrträningen som är inbokad på söndag, men bestämmer mig helt lite närmare. Sen skrittade jag ut Clarinett i skogen en sväng, det går så otroligt mycket timmerbilar på vägen nu så jag vill helst hålla mig därifrån och skogen ger bra jobb trots att det blir mest skritt där. Grå tog jag i töm även i dag men ångrade mig lite att jag inte red eftersom hon var så lugn och trevlig i dag, men trodde ju inte det som hon härjade runt igår! 
 
Eliskja fick gå upp på banan och träna start, stopp och följsamhet. Jobbade med start och stopp efter Angelo Telatins tänk som jag tycker är jättebra i det här läget. Jag har då ett spö som jag "pickar" hästen med, alltså petar lätt men irriterande på rumpan, och samma sekund hästen går fram så slutar jag. Det går fort att lära dom att spöet betyder framåt och man behöver inte slå eller tjata. 
 
När jag var klar hemma och kom till Nisse så höll han på i stallet så då passade jag på att lägga på en sadel på Meja, Minnas syster, dom vi hämtade hem för någon vecka sedan. Sen hjälpte Nisse mig så jag kunde hänga på henne och även skritta fram och tillbaka i stallgången! Snart är även hon inriden, är lite lättare när de är mycket körda! 
 
Sen pannkakor till middag, stekta på vedspisen eftersom kontakten till den vanliga spisen brunnit! Fick lite besök som både vilket fika och titta på hästar! Och när de hade åkt så väntade kvällspasset i stallet. Jag tog Dajmen samtidigt som Linda skulle rida Bea, tyvärr var Bea halt så det är bara att hoppas att det är någon tillfälligt. Dajmen longerade jag, stod i stigbygeln och gjorde start och stopp, och även red några enstaka steg! Hoppas på att det lossnar nu, fast det har jag trott många gånger... Vi avslutade i stallet med att lägga jodopaxomslag på Wasabi som har en misstänkt hovböld. Hon var jätteduktig och stod så tålmodigt, vilket jag aldrig trott för ett år sedan!
 
Nu ladda för en lång dag i morgon!
 
Katten Holger och hunden Bosse håller span! Vad de tittar på? Katten KJ som smyger utanför!
 
Grå och Eliskja har blivit kompisar!
 
Hon är söt som en maräng!
 
Här hjälper hon även till att hålla i Clarinett när jag ska öppna hagen...
 
Och några bilder från hennes egen träning på banan:
 
 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Elisjka har en färg som faller få i smaken, men en utstrålning och personlighet som är svår att stå emot. Verkligen en maräng..

/stolt uppfödare.

2019-12-05 @ 19:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0