Lucia-dagen!

Lucia-dagen började bra med frukost i sängen framför först Lucia på TVn och sen julkalendern!
 
Sen fortsatte dagen i stallet, jag red Grå och Chokladen fick gå i töm ute i snön, innan Ica jobb och fredagshets. Efter jobbet så red Linda först träning och sen hjälpte hon mig att hänga och sitta på Wasabi! Så nu har jag suttit på alla mina uppfödningar! Dags att börja betäcka igen kanske?
 
Man blir glad när hästen ställer upp sig då här efter avsittning! 
 
Hur hästen ställer upp sig speglar dess kropp och balans. Titta på hur din häst ställer sig, dels vanligtvis och dels efter arbetspasset. Man vill att hästen ställer sig jämnt med alla ben, som i en fyrkant och med lika vikt på alla hovar. Om man ser att hästen ofta står med en sida kortare (alltså frambenet och bakbenet närmare varandra på en sida) kan det tyda på att hästen är kortare eller spänd i sina muskler på den sidan/en sida. Att hästen ställer sig jämnt efter arbetet kan vara ett kvitto på att man jobbat bra med rakriktning och liksidighet!
 
 
Chokladen på sitt jobb. Den som är nördig och läste texten ovan noga kommer nu att reflektera över att även Chokladen ställt sig jämnt med sina framben!
 
 
Och under rörelse:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0