Juldagen!

Haft en lugn dag, och det är väl meningen när man är ledig?
 
Vaknade klockan 7.00 av att kyrkklockorna slog in till julotta på tvn, men gjorde mig ingen brådska att kliva upp. Sen när jag väl var igång så jobbade jag en lätt överenergisk Grå i töm. Först var det bara bocksprång, så pass att jag fick dra om gjorden två gånger för att hon bockade så den snurrade. Lite mer fokus sen men jag tror att jag tömkör en dag till innan jag rider. Sen kom Paula och hjälpte mig med Eliskja, i dag longerade jag lite först och sen hängde jag på henne, tidigare har vi ju varit nere vid stallet där det är lite mer begränsat med plats så i dag passade vi på att svänga mycket. Sen satt jag på henne,  och i dag gick vi någon meter en tre-fyra gånger. 
 
Sen fortsatte jag och Paula i Nisses stall, först hjälpte vi honom i väg när han skulle köra par! När han hade åkt så tog vi och la på sadel på hans tvååring,  Clarinetts lillasyster! Jag har inte hållt på alls med henne och Nisse har inte gjort jättemycket men hon har haft sele på sig. I dag borstade vi, grejade med schabrak och la på en sadel. Sen fortsatte vi med Sabina, tredje gången jag sitter på henne i dag. Hon har lite svårt med start och stopp, hon är inte körd eller tömkörd innan och i dag började jag från marken, men hon hade ändå svårt att få ihop det när jag satt på. När jag får igång henne så har jag svårt att få stopp, och när hon väl har stannat får jag inte igång henne igen... Men det kommer!
 
Jag hann in och börja koka potatis till middagen innan Nisse var tillbaka från slädturen. Och när jag satt där i lugn och ro så såg jag en hingst trava förbi köksfönstret! Det gick fort att få på ytterkläder och springa ut kan jag lova! Som tur var så var det en supersnäll ardennerhingst, som trots att han stod och hälsade på en annan hingst över staket följde med mig till stallet lös, eftersom han inte hade någon grimma, med bara en kraftfoderhink att leda med! I samma veva kom Nisse tillbaka och jag hjälpte honom koppla i ftån innan jag fortsatte med maten, julmat såklart. 
 
Resten av dagen, eller det var ju bara kvällen kvar, spenderades i soffan, förutom en sväng att natta mina hästar. Jag hade egentligen tänkt göra mer med mina egna hästar i dag, men det tar jag igen en annan dag, jag kan behöva vila lite också, och i morgon blir det inte alls lika slappt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0