December-regn!

Regn i december är bara så fel! Redan less på is och dåligt underlag och nu är det nog dags igen tyvärr...
 
I måndags jobbade jag och efter jobbet så var det dags för Chokladen att börja jobba igen efter två veckors vila pga av misstänkt hovböld. Hon fick gå lite i töm, det var så skönt väder då med några minusgrader och snöunderlag.
 
Igår började det med snö, sen snöblandat som övergick till underkylt regn och så till slut regn... Jag började med att försöka få igång vattenkoppen till flickorna, men misslyckades igen, är problem med att det läker vid pumpen. Dock är jag ganska less på att bära vatten... Sen jobbade jag hästarna, först Grå som fick gå i töm och var som en studsboll! Ser tillbaka på tidigare vintrar och hon brukar vara så här den här tiden på året. 
 
Sen red jag dressyr på Clarinett, och red Chokladen som var lite lätt överladdad! Longerade först, skrittade runt träd i skogskanten och egentligen var det min plan för dagen, men eftersom jag misstänkte att hon skulle vara rätt jobbig i traven då hon var så pigg, så bestämde jag mig för att ta det direkt. Så jobbade traven tills den var lugn och utan skutt! Jobbade även Dajmen i töm och även hon var pigg och skuttade runt lite i början!
 
Så var det dags för Eliskja, basjkiren som är här, att börja skolan. Eliskja är 3 år och har haft sadel men inte så mycket mer. Igår började vi med att bara gå ner till boxarna, stå uppbunden, bli borstad och så lade jag på två sadlar för att se lite var jag ska börja.
 
Egentligen skulle jag och Nisse åka till Östersund på glögg kväll med Föreningen Nordsvenska hästen på kvällen igår, men med regn och blixthalka i Östersund så hoppade vi över det! I stället åkte vi upp på byn och åt pizza och köpte årets första julklapp, till Nisses systersons barn! Känns bra att ha börjat lite i alla fall. Sen efter att hästarna var nattade kom Linda in på fika, och vi åt glass och surrsde rätt länge.
 
Får se hur mycket det går att göra i dag, det har varit 6 plusgrader och blåst i natt men blåsten verkar ha lugnat sig nu. Jag vill ha mer snö!
 
Chokladen igår!
 
Den här bilden tog jag mest för att se hur mycket hon hade breddat sig mellan frambenen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0