Effektiv fredag!

Hade faktiskt en ganska effektiv dag igår! Tex inledde jag dagen med att städa kylskåpet innan frukost!
 
När kylskåpet var klart, Nisses hästar fodrade och vattnade, två flyttade till annan hage eftersom en hade ramlat ut och mina hästar vattnade så började jobba lite häst. Tömkörde först Lilla Grå på det gamla betet, hon skrek efter kompisarna men var riktigt fin i formen. Sen gick jag upp dit med Miroque och longerade honom där med fokus på galoppjobb och galoppfattningar, börjar bli dags för galopp uppsuttet nu så därav lite repetition. Avslutade med att rida Lemonaden! Longerade henne några varv på vändplatsen och gick ut på ett hygge och satt upp, red lite på hygget och sedan tillbaka till betet. Det kändes jättebra, hon var avspänd och skrittade mer genom kroppen än tidigare, och ryggen var mjuk efteråt. Jag hoppas att det här ska fungera nu, men jag ska ta det lugnt och försiktigt med henne.
 
Sedan gjorde jag och Linda ett ryck i garaget där vi har hästgrejer och täcken på vintern. Vi eldade upp alla tomma fodersäckar och kartonger, rensade bort trasiga täcken och sopade. Kändes som ett bra ryck, nu ska vi organisera om lite inför hösten sen. Efter vårat städryck åkte vi på byn och åt friterad kyckling på bästa grillen, innan vi red.
 
Först tog vi Dajmen, även igår lite stökig vid sadlingen men sedan fokuserad och avspänd. Jag hängde på henne och stod i stigbygeln när Linda ledde, satt upp på stillastående och allt från pallen som hon numera inte bryr sig om. Vi tänker att bi börjar om lite och tar det lugnt och försiktigt, men borde kunna skritta uppsuttet nästa vecka. Sedan red vi ut på Bea och Clarinett, red finaste och häftigaste ridvägen ner till älven. Det är en makalös utsikt, fina vägar men oerhört brant klättring, dock var det största problemet igår att ta oss förbi en släpvagn med kartonger som stod parkerad på en gård... Härlig tur i alla fall när vi kom förbi den hästätande släpvagnen!
 
Sen lite kaffe och en spontan beställning av ridbyxor och ridskor på rea. Jag har verkligen inga pengar till sånt nu, men behöver verkligen ridkläder och få speciellt skor att rida i där hälen och sulan sitter fast, dessa var otroligt billiga så då fick det bli så. Blir spännande att se om de passar och är sköna, svårt att beställa kläder tycker jag, och få särskilt ridbyxor som är så svårt att hitta bra.
 
Nu ny dag, blir nog lite lugnare dag tror jag!
 
Lilla Grå jobbas i töm!
 
 
Från kvällsturen ner till älven
Här ser man älven mellan träden och vi är precis på väg ner mot värsta branten.
 
Bakom Bea är Meå-fallet som är ett populärt utflyktsmål. 
 
Älven!
 
På hemväg igen. Den här kraftledningsgatan är då häftig, vi ska ända upp dit men rider sick-sack upp på stigar bredvid kraftledningen. Men rejäl stigning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0