Sadeldag!

Igår var det en intressant dag med bra och givande diskussioner och funderingar då Ulrika som är sadelprovare och massör var här.
 
Först gick hon igenom Clarinett, hon var rejält spänd runt den gamla skadan på höger bak, och lite på halsen på vänster sida, så måste vara mer noggrann och massera och hålla efter där. Sen var det Chokladens tur, hon uppskattade inte alls massagen på samma sätt och fick nästan lite panik när det började hända saker i kroppen, men vi mutade henne med en massa kraftfoder och kunde då gå igenom henne. Hon hittade en hel del på henne, kanske lite väl mycket för en häst som knappt gjort något, så nu ska jag försöka massera de bitarna. Mest reagerade hon på länden på höger sida, och lite bak mot korset där. 
 
Med Chokladen skulle vi även gå igenom sadlarna. Började med att longera med den sadeln hon har nu, samma som Clarinett, och jag tyckte att hon sköt på mer med bakbenen. Jag red lite både i min sadel, som faktiskt ligger bra och sätter mig bra och fick prova en Ergo X2 hoppsadel. Ingen större skillnad mellan sadlara, förutom att jag satt bättre i min egen sadel (med smalare midja). Däremot märkte vi att hon inte vill ha mig på höger sida, hon skjuter mig till vänster och när jag kommer på höger så står hon emot, vinglar eller stannar! Så nu har jag lite att klura på varför och hur det ska lösas!
 
Efter lite lunch så kom Elise med sin häst som gicks igenom och de provade sadlar, och sist ut var Linda och Bea. Deras sadeln låg inte bra, och Linda sitter inte bra i den, men efter lite prövande så köpte Linda en ny hoppsadel. Kommer bli stor skillnad i ridningen för henne!
 
Lite fika och surr, sen longerade jag Lemonaden innan en tjej kom och hoppade lite, inspirerad av dagen så provade vi sadlar på hennes häst också, eftersom hennes inte låg jättebra, vilket slutade med att hon red passet i min sadel! Är så intressant vilken skillnad det kan bli med olika sadlar!
 
Sen hoppning på tvn resten av kvällen så bara häst igår! Nu ny dag och mer häst!
 
Elise provar sadel 
 
Linda provade flera sadlar, här en dressyrsadel 
 
Mycket diskussioner blir det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0