Älgjakt och dressyrtävling!

Då var älgjakten igång! Det laget som jagar på min sida vägen började igår och laget på andra sidan vägen börjar i morgon. 
 
Men jag åkte på dressyrtävling igår i stället! Flätade Clarinett och åkte till den lilla klubben där jag brukar ha lektioner, där det var inbjudningstävling, men tyvärr lite starter. Jag red både LC:1 och LB:1 för att testa två klasser och hur Clarinetts fokus skulle vara då. I första klassen höll hon fokus bra i början, fanns väl inget att titta på, men så i den fria skritten fick hon syn på två hästar på framridningen, dessa var hon ju tvungen att titta på hela galoppdelen sen... Förutom det gick det bra, inga bra poäng (hon kan helt enkelt inte galoppera och titta samtidigt utan det blev avbrott i galoppen plus tvärniten när hon fick syn på dom i skritten...) och eftersom jag trodde det bara var en placerad så gick jag till bilen och gav Clarinett lite mat. Men vi var visst andra placerad och de kom springandes efter oss.. 
 
I andra klassen var Clarinett mer fokuserad, innan start var formen bättre men vi orkade inte riktigt då båda var lite matta. Fick avbrott i galopperna i hörnet in på diagonalen, med all säkerhet pga att jag hamnade snett där. Procenten hamnade ungefär som programmet innan, kändes ändå helt okej då hon var fokuserad på mig. Nu ska vi i vinter träna galppen, eftersom det är där vi tappar poäng, och framförallt min sits för när jag hamnar snett tappar Clarinett bjudningen, även om jag bara hamnar minsta lilla fel. Känns ändå lovande nu inför nästa år!
 
Hemma igen så red jag upp Countach från betet. Sen fick jag vänta lite på skjuts ner till bilen och hann så röja lite i sadelkammaren (alltså gästhuset) och småpyssla. Sen körde jag hem Szum och Ruslan också, går inte att rida där nere den här veckan nu så då får alla vara hemma. Sen hemgjord pizza till middag och så sova, Nisse hade jagat och det blev en väldigt lång dag för dom så vi var båda trötta. 
 
Efter prisutdelningen!
 
 
Clarinett med rosett!
 
Taktiksnack inför nästa klass!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0