Varm tisdag!

Intensiv och varm dag! 
 
Lite lugnare morgon än igår, som tur var! Började sedan med Countach som i dag fick göra förberedande uppsittningsövningar och träna att stå vid pallen. Jag ser lite tendenser till att han stänger av när det blir jobbigt eller läskigt, man får se upp lite med dom hästarna för det är lätt att man hinner sitta på dom flera gånger och sen upptäcker de att man är där och blir rädd. Sist jag longerade så drog vi ner stigbygeln helt utan reaktion eller spänning från honom, men i dag när jag drog ner stigbygeln kom reaktionen! Nu får jag vara lite mer pass upp med att han faktiskt är med hela tiden, troligen var han så fokuserad på longeringen i söndags att han inte märkte stigbygeln. I alla fall har jag hoppat och viftat på båda sidor om honom, stått på pallen och hängt över sadeln och klappat överallt i dag, i morgon fortsätter jag med detta så kan vi hänga på honom nästa gång Linda hjälper mig.
 
Sen åkte jag ner till betet och red ut Minna själv för första gången! Nu är hon ju körd ut själv så det var ingen större grej, vi red en kort och lugn tur med mycket klättring! Sen tillbaka på gården och jobbade Szum i töm ute i en av sommarhagarna.
 
Lunchpaus men det blev rostmackor och fil till lunch... Efter lite paus så hjälpte Nisse mig att byta däck på transporten, är väl dags nu? Och sen åkte jag och hämtade Clarinett, körde henne till Nisses stall och han skodde henne! För att sen åka upp till ridskolan och rida henne på utebanan där. Vi ska tävla där om någon vecka så jag tyckte att det var en idé att rida på banan en gång innan.. Hade nog rätt i det för det fanns grejer att titta på som var betydligt mer intressant än mattes dressyrövningar! Hon var i alla fall jättefin i traven, galoppen var inte lika bra.. Lite trött var hon nog i värmen men vi behöver träna galoppen för det fattas styrka där! Så galoppjobb, miljöträning och konditionsarbete  står på programmet nu!
 
Innan jag var hemma och hästarna klara så var klockan 21.30, och då drog jag igång med den där maten som inte blev av till lunch. Entrecote av dovhjort och stripes var inte så dålig middag på en tisdagkväll! Nu sova!
 
Clarinetten på ridskolan!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0