Prinsess-sadel!

Armesadlarna, eller manskapssadel, är verkligen inte bekväma att rida i och två ridpass i den sadeln på samma dag tål inte min rumpa! Kan vara jag som är lite känslig också, prinsessan på ärten? Sen tycker jag att dom är jättebra på breda hästar som det är svårt med sadel till!
 
Först red jag och Linda ut och jag red Minna som har manskapssadeln. Det gick jättebra och vi tog en galopp också så nu är Minna galopperad uppsuttet också! Sen var det en fröjd att sätta sig i Clarinetts sadel! Hon fick gå ett lättare dressyrpass på en blomsteräng, visst låter det romantiskt? Jobbade med åttor och varvbyten eftersom jag tycker att det är svårt, speciellt till vänsyer varv, tyckte ändå att det gick bra i dag. Dock behöver vi mycket mera tryck i galoppen så nu blir det fokus på det! Sen skrittade jag Chokladen ute på ett hygge så hon fick lyfta på ben och koncentrera sig. 
 
Och sen bröt kaoset ut... Jag höll på fylla vatten och hade precis fångat Dajmen för att greja lite med henne när jag ser i ögonvrån hur Wasabi och Lemonaden har hamnat mellan över och undertråden! Ser ut som övertråden blåst över dom! Jag försöker få tillbaka tråden rätt men de blir rädda, Lemonaden drar ut ur hagen, och Wasabi in i hagen och drar med sig hela tråden! Efter att ha fångat Lemonaden, lagat hagen, ca 20-30 meter låg i hagen, så fortsatte där jag var och någonstans där ser jag även att Lemonadens framknä är rejält svullet...  Just då kändes frimärken som en trevlig sysselsättning!
 
Så åkte jag hem och satte på Countachen sadel, träns och kapsonen, och sen gick vi en promenad i skogen! Även han kan behöva prova på att gå genom buskar och över stockar, förberedelser för när vi ska rida i skogen sen! 
 
Efter mat så åkte jag i väg för en lektion, och så tömkörde jag ponnyerna som jag jobbat med, longerade en bruksnordis och avslutade med att rida en annan nordsvensk, pch då såklart i armesadeln! I morgon ska jag hålla mig till bekväma sadlar! 
 
Har spolat och kylt Lemonaden i kväll, hon är väldigt svullen men inte speciellt halt men lite stel. Håller tummarna att hon är bättre i morgon. I morgon har vi även en av året största handlingsdagar! 
 
Vy från nordsvensken jag red i kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0