Helg med treårstest, ridskolevikarie och sommarridvägar!

Det har varit en hård helg, tur att jag har semester i dag med!
 
I lördags åkte Nisse vid 6.00 ner till unghästtestet för att mäta och id-kolla. Jag fixade hans och mina hästar, tvättade Lemonaden, knoppade och fixade i ordning henne. Strax före 10 kom lasthjälpen, hon gick ju rakt in men det är skönt med hjälp på unghästarna om det skulle krångla.
 
När vi kom ner var det ett par timmar kvar till jag skulle visa, Lemonaden stod på box och jag tittade lite och hängde lite med Nisse. Jäkligt varmt var det, vilket gjorde att både människor och unghästarna blev trötta. Lemonaden mättes till 1.55, dagens absolut minsta (ingen annan under 1,60), den största var 1,75 så en viss skillnad... 
 
När det så var våran tur att visa så var Lemonaden oväntat taggad, lösgaloppen gjorde hon utan drivning och när vi löshoppade var det fullt ös! Hon stod och skrapade och försökte smita förbi grinden när det var väntan på att hindren skulle höjas, dock lade hon inte så mycket fokus på att lyfta på benen så när hon hade klarat godkänthöjden så tyckte hoppdomaren att vi skulle avbryta. Hon var bra med när vi sprang också så jag tycker verkligen att hon gjorde sitt bästa i värmen!
 
Dock blev ju inte poängen så bra, vilket jag ju inte förväntat mig heller. Det faktum att hon är betydligt mindre än de andra och SWBs riktlinje för rasen drar ner. Dessutom är hon ju fortfarande väldigt outvecklad, de flesta av hästarna var mycket mera färdiga i kroppen och såg vuxna ut. Men jag hörde och har misstänkt sedan tidigare att hästarna står mycket inne, mycket kraftfoder och täckade, och då utvecklas de nog snabbare, sen tror ju jag att min kommer vara tåligare och kanske mer hållbar. Men det var en parantes som jag hoppas kunna utveckla i något annat blogginlägg. Lemonadens poäng var i alla fall:
Typ 6,5 (han tyckte hon var proportinerlig men liten) HHB 7 Ben 7 Skritt 7,5 Trav 6,5 Galopp 6,5 Hoppning 5-5 (vilket de får när de klarar 1 meter).
Hon fick lätt och energisk på alla gångarter och hoppdomaren var imponerad över att den lilla hästen  nästan gick på studs i hoppserien (han lade ut en bom för att hjälpa henne), så det känns som det finns en del att utveckla.
 
Sen stannade jag och tittade. Lemonaden har skött sig fantastiskt, varit lugn och cool i transporten och boxen, och ändå så taggad på visningen. Vi kom inte hem förrän vid 21 så det blev en lång dag. Då somnade både  jag och Nisse i soffan, vi var helt knäckta!
 
Igår var det ingen sovmorgon heller utan jag var i väg till ridskolan och var vikarie där. Hade en privatlektion och två grupper, alla barn och mer eller mindre nybörjare. Jag tycker att det är svårt att ha barn och då speciellt nybörjare, och dessutom vikarie så man inte känner dom och jag hade inte fått några direktiv på vad de skulle göra, så lite nervös var jag nog. Men det gick bra och jag fick mycket beröm av föräldrarna i sista gruppen så det var ju roligt! 
 
Sen hem och gjorde lax till middag innan jag och Linda red ut en sväng på Clarinett och Rabea, härligt att vara tillbaka på sommarridvägarna igen! Linda gick även en liten promenad med mig och Minna, snart dags att rida ut utan lina!
 
I dag har jag sista semesterdagen för denna gång, men börjar inte på Ica förrän på torsdag, det är mer eller mindre storm ute vilket känns lite jobbigt för jag har massor att göra i dag!
 
Lemonaden nybadad, tanken var att hon skulle få beta medan hon torkade men hon höll på med allt annat än att beta...
 
Visst blev hon söt med knoppar? Hon hade dessutom ljusblått täcke när vi åkte dit så hon såg ut som en ponny!
 
 
På plats i Timrå och väntan på att få visa!
 
 
Minen på den här bilden alltså!
 
Och en bild från våran ridtur igår kväll!
Clarinett verkar lika nöjd som jag över att vara tillbaka på sommarridvägarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0