Huvudvärk!

Jag har haft lite huvudvärk till och från sista veckorna, det blev knappast bättre av gårdagen och natten...
 
Igår var det varmt, alldeles för varmt för att få något vettigt gjort. Jag och Linda red ut på förmiddagen, jag red Minna och hon var blöt av svett när vi kom tillbaka trots ganska lugn tur. Sen red jag samma sväng med Clarinett men med lite högre tempo, hon har dock bättre kondis och var bara svettig under sadeln. Tog sedan ut Dajmen, jag brukar ju låta unghästarna vara hela sommaren men eftersom jag inte tyckte att jag hann med det jag ville med Dajmen i våras och det är en häst som jag upplever behöver lite jobb så bestämde jag redan då att hon skulle få jobba lite under min semester. Nu har ju nästan halva semestern gått så det lär inte bli så mycket gjort med henne nu heller. Men igår satte jag på henne kapson och så gick vi en promenad, dessutom repeterade vi schabraket. Målet nu är att hon ska ha haft sadel och träns i sommar, och tränat på att gå i väg från de andra. Avslutade sedan med att dra av Lemonadens sko, hon skoddes fram till treårstestet och en sko har hon plockat av sig själv men nu är båda av!
 
Liten paus i värmen och sen skulle jag åka till Hammarn för att köpa stängsel, men lyckades då slå huvudet i bildörren så jag höll på svimma! Blev till att sitta med en förpackning frysta grönsaker i pannan en stund innan jag kunde åka! En stor bula och huvudvärk blev resultatet av det hela... Efter jag hade varit på Hammarn och Ica så gjorde jag pizza till middag, och sen tömkörde jag Countach! Första gången med tömmar, igår gick jag bara på vänster sida och ganska långt fram (vid manken ungefär), men helt klart en bra början! Tömkörningen är en viktig del i inridningen anser jag, det lär hästarna styrning, de får gå först  -utan draghjälp, ger muskler och balans och på många sätt förbereder hästarna för att ridas.
 
Vi var klara ovanligt tidigt, jag blev lite rastlös och försökte göra paj på rester från frysen, den blev oätlig så vi fikade glass i stället... Ovanligt tidigt i säng också, men klockan 1.00 ringde telefonen och mina grannar hade sett en hel flock springa förbi på vägen! Hästarna från betet var ute! Vi hittade dom rätt snabbt och jag gick ner med dom, Bea var kvar för hon hade inte vågat gå ut.. När vi lagade hagen ser vi att någon dragit ur strömmen till det uthus som jag tar ström i från, kanske inte konstigt att de gått ut... Nattpromenader kan väl vara trevligt, men jag hade hellre sovit! Inte helt pigg i dag, och rätt less... Och kanske inte konstigt att man får huvudvärk?
 
Sto och föl på betäckning hos Nisse 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0