Hopp-torsdag!

Igår var det hoppning på schemat! Lite regn kom det också! Inte mer än att ridbanan blev dammfri men ändå! Först ett stilla regn på dagen och sen åskregn på kvällen!
 
Jag red först upp Clarinett till gården och hoppade henne på banan.  Vi är anmälda till clear roundhoppning på söndag så det kändes som en bra idé! Själva hoppningen gick bra, men fokuset är verkligen varierande! Och inte blev det bättre av att Ruslan och Countach körde galopprace i varsin hage på varje sida om banan... 
 
När jag hade ridit så skulle jag bara bygga ut unghästarnas hage lite. Men Lemonaden kunde ju inte vänta tills jag var klar och hon missade ju inte att strömmen var av och att jag tog bort undertråden, tog ett par minuter då hade hon tagit med sig Wasabi och Dajmen ut! Chokladen var kvar i hagen, något förtvivlad. Och det var ju inte så att de ställde sig och betade utanför hagen... Nej full galopp runt hagen, på vägen, ut på hygget... Två gånger fick jag fånga in dom innan hagen var klar och ordningen återställd!
 
Sen en liten paus, Nisse hade besök så det blev lite surr och sen ett par toast innan jag och Linda bar fram löshoppningshindren! Och så red vi upp Bea och Chokladen från betena. Sen löshoppade vi för fullt, perfekt att det hade regnat så underlaget var bra! 
 
Chokladen fick hoppa ganska lätt och lågt eftersom det hade krånglat lite sist. Countach och Ruslan fick prova för första gången och de fattade väldigt snabbt vad det gick ut på! Countach hade rejält med fart, och han tucks ha en bra balans i galoppen och en otroligt fin trav! Även Ruslan travar väldigt bra, vetkar vara obrydd för hindren och båda hästarna ser ut att kunna ha fin teknik. Ruslan var väldigt lättfångad, han tog nänligen matpaus mellan sprången! Ridbanan behöver ju ändå rensas på gräs... 
 
Bea hoppade med lite mer självförtroende än tidigare, hon har bra teknik men blir osäker, men var lite matt i värmen. Szum fick löshoppa över en studsserie och det tyckte han var riktigt roligt! Jag som tycker att han varit lite loj sista veckorna men det var han inte igår! 
 
Sen red vi ner hästarna igen och när de var nattade var det fullt race hos Nisse i stället. Han fick en nattgäst, som skulle in och kolla sina ston på ultraljud tidigt i morse, så jag fixade gästsäng och vegetarisk pizza till väldigt sen middag!
 
Chokladen innan vi red upp till löshoppningen!
 
Ruslan med matsäck!
 
Szum väntar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0