Evakuering och trasig bil!

Fortfarande handlar det mests om branden och värmen nu! Igår evakuerade vi två hästar, en av Nisses som är utlånad, som bodde nära branden. Och givetvis gick ju det inte helt problemfritt, men är någon förvånad?
 
Jag började dagen med Ruslan, longerade och tränade på uppsittningen. Och både longeringen och uppsittningarna gick superbra så nu är nästa steg att ha inspänning vid longeringen och att skritta på honom så fort jag har någon hjälp. När jag sedan åkte ner till betena så kunde jag konstatera att unghästarna inte ville gå ensamma längre så de hade gått tillbaka till de andra stona. Jag lagade hagar och såg över hovarna efter de hade gått på grusvägen, och sen var jag helt slut i värmen!
 
Sen skulle då jag och Nisse hämta två hästar, en av Nisses ardennrar och en liten häst. Det hade varit väldigt rökigt och dessutom pratades det om att den byn eventuellt skulle evakueras. Måste säga att det kändes väldigt overkligt att vi var bara några hundra meter från branden för ingenting syntes och ingen rök när vi kom dit, bara helikoptrar, polisbilar och en överfull brandstation varslade om något annat än normalt.
 
När jag skulle vända bilen och transporten på gården känner jag att bilen blir konstig, det visar sig att multiremmen gått av! Så typiskt... Vi försöker få tag på en rem men misslyckas så bilen får åka ner till en verkstad i samma by. Med lite tur är den bytt redan i eftermiddag!
 
Efter lite stök så löste det sig med bilar och annat och hästarna kom hem. Lagom till allsången på tvn hade jag fixat pizza och sen även äppelpaj. Lagom till pajen kom Linda och vi red sedan ut med Bea och Lilla Grå. Även fast vi red i väg efter 23 så kunde jag ha linne utan att det var kallt! Helt otroligt!
 
I dag ligger brandröken över oss och jag hoppas att min bil ska bli klar i dag, för jäklar vad beroende jag är av den!
 
Mina hästar vill ju helst vara tillsammans! Här har unghästarna gått tillbaka till de andra stona. 
 
Från vår midnattsritt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0