Temperatur kontrast!

Det har varit en hård helg, även om det mest känns som jag har stängslat...
 
Lördag morgon var det -26 grader och jag började med att laga hagarna som var trasiga efter rymningarna på fredagen. Sen släppte jag ut hästarna och det tog inte många minuter innan de var ute igen och hagarna tillbaka i samma läge som innan. Bushästarna fick stå inne och jag åkte på jobbet.
 
Efter jobbet och middag så tog jag tag i hagarna igen! Satte extra trådar och extra stolpar, bitvis hade jag fem strömtrådar plus jordtråd, kollade strömmen mot jordtråden och det låg mellan 4000-6000. Kände mig rätt nöjd just då... Sen longerade jag Zebbe ute i snön så att han skulle få göra av med lite energi, och jobbae Ruslan lite utanför boxarna. Han fick jobba med start, stopp, gå på volt runt mig och att backa, gick bra även om han inte var riktigt lika följsam i höger varv. 
 
Sen var jag lite frusen, termometern låg fortfarande på -24 grader... Kände att jag hade förtjänat en semla till kvällsfika!
 
Igår morse trodde man ju inte sina ögon när termometern visade -8 grader! Nu var det dags att testa hagarna som jag var så nöjd över, men de fungerade inte...  De hinner ju inte känna strömmen när de springer tillräckligt fort igenom! Släppte ut dom en i taget, de går i olika hagar, och Zebbe höll sig i sin hage ett par timmar. Men när jag släppte ut Chokladen i sin hage efter att ha longerat henne i snön, då blev nyfikenheten för stor för honom... Ska prova att byta hage till honom nu.
 
Efter jobbet, och mat, så fokuserade jag på att jobba lite häst. Longerade Clarinett, Expresso longerade jag först och red sedan. Lite spänd i dag, ett tag sen jag satt på honom nu och lite blåst, så fokus låg på att hitta förtroendet i skritt igen. Sen tömkörde jag Zebbe, trodde nog att han skulle vara ofokuserad efter sista dagarnas stök men han var jättefin så jag ångrade att jag inte red i stället...
 
Nu när kylan har släppt väntar tydligen snöstorm i två dagar! Jag som bara vill rida!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0