Stormen Cora!

Kom hem 00.30 i natt, i morse uppe igen för att hinna förbereda för stormen och för den häst som skulle komma. Fanns en klass 2 varning här för eftermiddagen, som tur var så blev det inte så farligt här. I morse var det helt vindstilla och -16 grader.
 
Jag jobbade Expresso först, longerade och red lite. Fortfarande lugnt, jag upplever honom osäker och han ställer massor av frågor hela tiden men det blir bättre så snart rider vi för fullt. Sen väntade jag in hästen som skulle komma, skönt att han hann anlända inan det började blåsa. Ruslan är en fyraårig basjkirhingst som ska ridas in, visas på hingstpremirringen och förhoppningsvis gå bruksprov, men han fick en otäck sårskada i somras och ligger mycket efter så vi får se hur mycket vi hinner. Han är helbror med Gasper som var här för två år sedan.
 
Sen tömkörde jag Zebbe, i dag kunde jag gå bakom och köra och varvbytena blev mycket bättre! Dessutom jobbade jag honom lite i trav också. Hann även jobba Chokladen i töm innan det började blåsa upp. 
 
Då åkte jag och hjälpte Nisse mocka klart och ta in några hästar, och förbereda så det fanns möjlighet att ta in alla om det skulle behövas. Så åkte vi upp på byn och tankade diesel, då yrde det ordentligt med snö så bitvis syntes inte vägen. Och sen tog vi in mina hästar, kändes skönt att ta in dom om det skulle blåsa upp mer. Sen höll  i oss inne, fixade middag och sen slappade lite. I kväll sen gav jag mer mat till innehästarna och kollade alla. Det var väldigt lugnt, Chokladen låg till och med och sov!
 
Nu har vi fikat lite glass till kvällsfika och det blev nog lika sent i dag! Nu sova för i morgon är det Ica igen!
 
Inga bra bilder på Ruslan i dag, men ni får hålla till godo.
 
 
Och så frn Chokladens pass. Lite hade det börja blåsa då så snön yrde lite!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0