Köldknäpp!

Så kom kylan... Igår var det runt -20 grader mest hela dagen, och sen -23 på kvällen. Alldeles för kallt för att rida, speciellt när man gör i ordning hästarna ute och när man rider hästar som man riskerar att åka av för det går inte att bli liggandes i denna kyla. Så det är bara att planera om!
 
Började gårdagen med att dra igång Nisses bil vid 6 på morgonen, han skulle transportera en av ridskolans hästar till kliniken. Jag jobbade Szum och Clarinett i töm. Clarinett har ju haft två veckors vila sen träningen i jul när hon kändes ofräsch. Nu såg hon väldigt fin ut och grymt laddad, men hon ska kollas av kiropraktor på tisdag så då får vi se. Hon blev i alla fall så upp i varv att hon sedan travade i balanstrav i sidled på väg upp till hagen... Avslutade med att longera Lemonaden, hon hade direkt landat i rutinerna och stod som ett ljus när jag gjorde i ordning, till skillnad från Clarinetten då. Sadlade för första gången på över en månad och ingen reaktion eller tendens till sadeltvång! 
 
Sen dejtade jag Nisse på Hammarn och åt lunch, han hade tagit ut medicinen till ridskolehästen som jag skulle ha, och sedan upp till ridskolan. Där gick vi runt hela ridhuset med metalldetektor eftersom det hittats spik i underlaget, men nu borde det vara rent. Väldigt händig grej den där metalldetektorn, måste ju vara perfekt att leta tappskor med! Sen jobbade jag en häst i töm och sen lektioner, visserligen kallt i ridhuset också men betydligt bättre än ute!
 
I dag är det -25 så blir nog inte så mycket ridet i dag heller! Kvällens lektioner har vi redan ställt in...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0