Flexibilitet!

Livet som hästföretagare är verkligen svårt att planera, man vet inte från dag till dag vilka förutsättningar man har att jobba med och det avbokas lektioner och utbildningshästar fram och tillbaka. Dessutom beroende av vädret som ju onekligen både ställer till det och är omväxlande. Att vara flexibel och problemlösare är hästföretagarens viktigaste egenskaper. I dag var inget undantag, men åt andra hållet då, igår fick jag en förfrågan om att ta en häst på igångsättning och i dag var han här! 👍
 
Tänka sig så har det snöat i dag med, stora flingor i morse och lättare snöfall under dagen, och sol samtidigt!
 
Red Chokladen först. Hon fick trampa upp fyrkantsspåret på banan, i onsdags så var det upptrampat men i dag var det knähögt med snö igen. Chokladen är ganska rolig, och lik sin mor, när jag började med traven häromveckan så var det något fruktansvärt jag utsatte henne för, i dag ville hon trava hela tiden! Hon hade svårt med balansen i snön men trava skulle hon! Typiskt likt Räkan som också behövde lite tid att fundera igenom allt.
 
Sen kom Linda och vi red ut med Clarinett och Rabea, det blev en spännande tur med lekande barn (tidigare helt obefintligt på Brännan men nu bor en barnfamilj här), en tant med spark, skogsmaskiner och bilar, och till slut även en bil med transport! Det var hästen som kom, jag hade inte fått messet att hon var på väg eftersom det inte är någon mottagning... Sen var det minst sagt rörigt, men vi sadlade av snabbt och sen släppte ut den nya, som heter Gadjet och är en arab som ska sättas igång. Men han hade inte varit ite många minuter förrän en av de andra hästarna tyckte att den nya var spännande och drog ut genom hagen! Snabbt infångad, och till slut var grejerna inplockade, hennes bil och släp uppdraget på gården, hagen lagad och det lugnade ner sig.
 
Så jag red Expresso, i dag kunde jag till och med göra ett par fattningar! Och sen Zebbe som fick fortsätta trampa upp banan efter Chokladen. Sen ryggbiff och stekpotatis till middag, Nisse har varit och skott i kväll så jag har fått härja själv. När mina hästar var inne så blev det Melodifestivalen, Baileys och bokföring! Nattade de hästar som Nisse hade inne och skulle precis lägga mig, hade just dragit av mig långkalsongerna, när jag hörde mystiska ljud ute. Bara att gå ut och plocka in 6 märrar och en unghingst! Nu är det lugnt igen och jag ska sova!
 
Underbart väder på dagens riridtur!
 
Den nya hästen, Gadjet! Kolla in snödjupet! Han dtår inte riktigt i marknivå och tråden är övertråden!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0